Κάν' το όπως ο Γιαννίτσης

gallery thumbnail"Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το Ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν και έπρεπε να κάνουμε κάτι", δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου.
Θυμίζουμε ότι το σχέδιο Γιαννίτση προέβλεπε σαρωτικές αντιασφαλιστικές ανατροπές, πολλές από τις οποίες ενσωματώθηκαν σε νόμους που ψήφισαν στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Η φιλοσοφία του σχεδίου Γιαννίτση ήταν ένα σύστημα "τριών πυλώνων" (προνοιακές συντάξεις από το κράτος, επαγγελματικά Ταμεία και ιδιωτική Ασφάλιση), το οποίο βήμα το βήμα χτίζεται με όλες τις επόμενες μεταρρυθμίσεις.
Επομένως, κανέναν λόγο δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να ζητήσει συγγνώμη από τον Σημίτη και τον Γιαννίτση. Με το σχέδιο που παρουσίασε, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο, διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Δικαιώνει και μ' αυτόν τον τρόπο τόσο την αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, όσο και τις άλλες που ακολούθησαν και εφάρμοσαν παραλλαγές της ίδιας ταξικής πολιτικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις