"Συλλογή" σκέτος βούρκος ... και "κοράκια"!

gallery thumbnail
Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα που βγήκαν (και) την περασμένη βδομάδα για την κατάσταση με τις ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου, ο μέχρι τώρα μπαξές έχει ως εξής: Γιατροί που δεν είναι γιατροί, "εθελοντές" που σώζουν μετανάστες... με ρατσιστικά κριτήρια, καταπατητές, τρωκτικά κονδυλίων και κοινοί απατεώνες, πριγκίπισσες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με υποδομές σε όλα τα Βαλκάνια, "υπηρεσίες" κάθε είδους και εσχάτως διακινητές και "περίεργοι" Αγγλοι, που πιο πριν έκαναν διακοπές στην Τουρκία ποζάροντας με οπλοπολυβόλα και στρατιωτικές στολές!
Το εξοργιστικό δεν είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η "συλλογή" βουτάει (λέμε τώρα) στα παγωμένα νερά του Αιγαίου από γνήσιο "ανθρωπιστικό" ενδιαφέρον. Το εξοργιστικό είναι ότι όλοι αυτοί προσπαθούν να κρυφτούν μέσα στο κύμα της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες που έχει φουντώσει σε όλα τα νησιά. Και με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους έχουν ανακηρύξει σε "κράτος εν κράτει" χωρίς κανέναν έλεγχο. Ανοίγοντας έτσι επικίνδυνους δρόμους...
Κι αν κανείς έχει ακόμα απορία για το πώς ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η προσφυγιά είναι για τους καπιταλιστές άλλη μια "ευκαιρία" κερδοφορίας, ας μην πάει μακριά. Μια από τις αποκαλύψεις της βδομάδας είναι αυτή μιας ΜΚΟ που δουλεύει στο Αιγαίο και μάλιστα ενταγμένη επιχειρησιακά από το υπουργείο Ναυτιλίας, με "εντολέα" το Λιμεναρχείο Σάμου και χρηματοδοτείται από: ένα γερμανικό μονοπώλιο πετρελαίου, μια εταιρεία ανάπτυξης αμυντικού υλικού τεχνολογικών εφαρμογών, μια εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που εξειδικεύεται στην παροχή offshore και onshore υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού για καταδύσεις, και μια εταιρεία ασφαλίσεων με έδρα τη Μάλτα, που πουλά ασφαλιστικά προϊόντα σε στρατιώτες και εργαζόμενους σε εμπόλεμες ζώνες!
Τέτοιες "ευαισθησίες" και "αξίες" οι καπιταλιστές...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις