Παριστάνουν τους ριγμένους ... για να καλύψουν τις πομπές τους

gallery thumbnailΜε απλό, κατανοητό τρόπο και με την απαραίτητη τεκμηρίωση, οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα ζητάνε ανάμεσα σε άλλα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, για να μπορούν να συζητήσουν με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.
"Ανέφικτη και επικίνδυνη" χαρακτηρίζει η "Αυγή" με το κύριο άρθρο της αυτήν την πρόταση, αλλά για να μη στραπατσάρει την κάλπικη έκκληση για διάλογο που υποτίθεται πως απευθύνει η κυβέρνηση στους αγρότες, χρεώνει την πρόταση σε Μητσοτάκη - Γεννηματά, για να περάσει την άποψη ότι πρόκειται για πρόταση που γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Σε άλλη σελίδα, αναφέρει ότι το μπλόκο της Νίκαιας "αποτελείται από αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ", για να προβάλει έτσι την εικόνα μιας κυβέρνησης που βάλλεται από μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία. Προβοκατσιούλα επιπέδου Κουρή.
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και η "Αυγή" γνωρίζουν πως τα πραγματικά δεδομένα είναι άλλα: Μητσοτάκης και Γεννηματά καταγγέλλουν την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην εφαρμογή μιας πολιτικής που εντάσσεται σε μια ενιαία στρατηγική, αυτή που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την ανάκαμψη των κερδών του και την οποία έχουν υιοθετήσει οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Γνωρίζουν, επίσης, ότι στο μπλόκο της Νίκαιας συσπειρώνονται μικρομεσαίοι αγρότες που, ενώ στην πλειοψηφία τους έχουν ψηφίσει στις εκλογές τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βγήκαν στο δρόμο γιατί πλέον γνωρίζουν πως με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής δε θα μπορέσουν καν να σπείρουν τα χωράφια τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Ας αφήσει, λοιπόν, η "Αυγή" τα σάπια. Η κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει μια αντιλαϊκή πολιτική που δεν της επιβλήθηκε, είναι όλη δική της, όπως διακηρύσσουν και τα δικά της στελέχη. Για να την εφαρμόσει, καταφεύγει και σε προβοκάτσιες. Εισπράττει τα εύσημα από τους συνεταίρους της στην ΕΕ (χτες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανέφερε πως η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το Ασφαλιστικό είναι αρκετά ολοκληρωμένη και πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί υπό την προϋπόθεση πως θα είναι επιτυχής η εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου). Θα εισπράξει και τη δίκαιη λαϊκή οργή, όσους Λεβέντηδες κι αν επιστρατεύσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις