"Παπάρες"...

gallery thumbnail
"Στην αρχή ήταν διασκεδαστικό, μετά έγινε εξοργιστικό και κάποια στιγμή καταντάει κουραστικό. Βρε, δε θα βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι. Τι μας λες, δε διαβάζεις εφημερίδες. Βρε, δε θα κοπούν κύριες συντάξεις. Τι μας λες, δε βλέπεις τηλεόραση (...) Κι έτσι, αντί να συζητάμε τα σοβαρά για τη ζωή μας, που δεν είναι δα και όλα ευχάριστα για την κυβέρνηση, μπαίνουμε στο λούκι της κάθε παπάρας, που γίνεται μέγα γεγονός όταν την περιαδράξει η βιομηχανία του ψέματος".
"Παπάρα" για τον αρθρογράφο της "Αυγής" - Θ. Καρτερός το όνομά του - η αγωνία για το κεραμίδι, το άγχος να μη μειωθούν οι πενταροδεκάρες που κατάντησαν τη σύνταξη, με τις οποίες ζουν συνταξιούχοι κι άνεργοι, παιδιά και εγγόνια.
Εικονική πραγματικότητα τα βάσανα του λαού, που τα συντηρεί και τα διογκώνει η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει, επιμένει, κίνδυνος για τα σπίτια του κόσμου, ούτε για τις συντάξεις των παππούδων!
Αποκύημα της "φαιάς προπαγάνδας" διαμαρτύρεται πως είναι. Και μας καλεί να πιστέψουμε τη δική τους "φαιά προπαγάνδα", ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι όλα βαίνουν καλώς.
Την έχει ανάγκη αυτή την προπαγάνδα η κυβέρνηση και οι πρόθυμες πένες σπεύδουν να πείσουν το λαό ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα ζει, αλλά όπως του τα περιγράφουν οι μάστοροι του ψέματος. Που έχουν επιπλέον το θράσος να προσπερνάνε τα βάσανα του λαού, για τα οποία έχουν τεράστια ευθύνη, σαν ..."παπάρες".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις