Βρήκαν τον κατάλληλο "λαγό"

gallery thumbnail
Απ' αφορμή των νέων δηλώσεων του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, και διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον "λιβανίζουν", συνεχίστηκε τις μέρες που μας πέρασαν το γαϊτανάκι των σεναρίων και των υποθέσεων για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με την Ενωση Κεντρώων σε μια πιο διευρυμένη κυβέρνηση ή αν ο πρωθυπουργός, με τις τελευταίες δηλώσεις του, "έκλεισε" οριστικά την πόρτα και άλλα παρόμοια.
Αυτό που περνάει σε δεύτερη μοίρα στην όλη συζήτηση, ανεξάρτητα από το αν τελικά τα "αλισβερίσια" θα ευοδωθούν κι αν θα τελεσφορήσει μια κυβερνητική συνεργασία, είναι ότι με τις διθυραμβικές δηλώσεις τους για τον Β. Λεβέντη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν και καθιστούν αντικείμενο του δημόσιου διαλόγου τις αντιδραστικές απόψεις της Ενωσης Κεντρώων, όπως ότι "όλοι οι συνδικαλιστές είναι σάπιοι", ότι ο λαός θα πρέπει να μάθει να ζει με τα ελάχιστα επειδή υπάρχουν και άλλοι που ζουν με μηδέν, ότι είναι αναγκαία η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
Επομένως, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος, η Ενωση Κεντρώων είναι "λαγός" όνομα και πράμα για αντιδραστικές αλλαγές και γι' αυτό την σιγοντάρουν με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις