Ο τροχός άρχισε να γυρίζει

gallery thumbnail
1. Ο τροχός άρχισε να γυρίζει. Η υπόθεση των Αριστερών δεν υπήρξε σύντομη, γιατί ήταν βουτηγμένη στο ψέμα. Το άστρο του Τσίπρα ξέπεσε, τίποτα πια δεν είναι στη δικαιοδοσία του, τον κατευθύνουν οι Ευρωπαίοι, και ως εκ τούτου αποτελεί πραγματική απειλή για μας. Ενάντια σε κάθε λογική, η καθεστηκυία Αριστερά θεσπίζει νόμους κατά περίσταση, ελπίζοντας, με μεταφυσικό τρόπο, ότι κάτι θα αλλάξει την τελευταία στιγμή.
2. Μια ζωή παρασκήνιο. Οι Αριστεροί ξεπέρασαν τον εαυτό τους κι αντί να κοιτάξουν τα τρία κακά της μοίρας τους προσπάθησαν να παίξουν με τη δική μας. Τώρα το βάζουν στα πόδια, καλωσορίζοντας έτσι τον Κυριάκο, του οποίου η πείνα και η δίψα για εξουσία τον κάνουν να τσιμπήσει αμέσως το δόλωμα των Ευρωπαίων.
3. Η οργή του κόσμου ξεπερνά κάθε δουλικότητα και αδιαφορία, γνωρίζοντας πως ο αγώνας θα είναι σκληρός. Ο πολίτης αφήνει πίσω του τις εκπτώσεις του καθεστώτος και καθίσταται για τους Ευρωπαίους ο άσωτος υιός, αρνούμενος την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του και απαιτώντας μια ελεύθερη πατρίδα.
4. Ο κόσμος γελάει με τους καθεστωτικούς διανοούμενους των οποίων η μόνη φιλοδοξία δεν είναι άλλη από το να κάνουν ακαδημαϊκή καριέρα. Ολοι τους δημιουργούν ένα πνευματικό φιάσκο, το οποίο πουλάνε με το κομμάτι.
5. Καμία ψυχαναλυτική ερμηνεία δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει τον διχασμένο εαυτό του Τσίπρα. Από τη μια, ασκεί ολοκληρωτική εξουσία και, από την άλλη, στα χέρια των Γερμανών γίνεται ένας υπάκουος, αφοπλισμένος φουκαράς. Τέτοιου είδους ανισορροπία θα την πληρώσουμε σίγουρα ακριβά.
6. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση, οι Ελληνες πρέπει όχι μόνο να συμφωνούν με κάθε μέτρο που τους επιβάλλουν, αλλά και να αποδεικνύουν την αφοσίωσή τους στο ευρωπαϊκό «όραμα». Αυτός είναι ο ορθός λόγος των Δυτικών, επιβαρυμένος με προτεσταντικές αλήθειες, που καταφέρνει κάθε φορά να επιβληθεί παρά τις αντιδράσεις. Την πανουργία της Δύσης επιβεβαιώνουν τα διεθνή οικονομικά φόρουμ, με την αποθέωση των τραπεζών.
7. Εγινε νόμος στη Δανία: Οι πρόσφυγες που περνάνε στη χώρα θα είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν στο κράτος μετρητά και τιμαλφή των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τις 10.000 κορόνες (περίπου 1.340 ευρώ), ως «αντίδωρο» για τη «φιλοξενία» τους. Φασισμός. Τι άλλο μπορεί να περιμένει τους πρόσφυγες; καταναγκαστικά έργα; Ετοιμοι είναι να μπουν στο ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, όπως τότε, στο Τρίτο Ράιχ. Αραγε οι φωστήρες στοχαστές από την Πόλη του Φωτός μέχρι το Βερολίνο γιατί δεν μιλάνε;
8. Από δω στο εξής θα έπρεπε η προθυμία για την έξοδό μας από την Ευρώπη των τραπεζών να συνοδεύεται και από την αντίστοιχη ικανότητα. Την υπόθεσή μας μπορεί να εκπροσωπήσει το ΠΑΜΕ με αξιόπιστο τρόπο. Ολα τα άλλα σχήματα δεν στηρίζονται παρά σε επιφανειακές σχέσεις, στις οποίες απουσιάζει η κεντρική ιδέα. Η έξοδος απαιτεί σθεναρή στάση, με συνοχή και έντονη επιχειρηματολογία. Οι Αριστεροί φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν, με τις αποφάσεις τους, ότι είναι ο πρώτος αντίπαλός μας μέσα στο κίνημα. Χωρίς ρητορείες και δραματικότητα, πρέπει να βάλουμε στην άκρη τους ουδέτερους και όλους εκείνους τους δημοσιογράφους που έχουν αναλάβει τον εύκολο ρόλο του επιθεωρητή νεκροταφείου. Οσοι επιθυμούν τέτοιου είδους ησυχία ζουν σε βάρος μας. Ναι, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, πρόκειται για λαβύρινθο - γι' αυτό συμφωνούμε με τη φράση του Σενέκα: «Οταν μπαίνεις με βιασύνη σ' ένα λαβύρινθο, μπλέκεσαι ακόμα χειρότερα».
Γιώργος  ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις