Τα ψηφισμένα και τα επόμενα ... στο ίδιο αντιλαϊκό παζλ

gallery thumbnail
"Ωραία" τακτική λανσάρουν τις τελευταίες μέρες εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια, συνεπικουρούμενοι και από ορισμένους δημοσιογράφους που σιγοντάρουν από δίπλα.
"Πού το είδατε το Φορολογικό των αγροτών; Φέραμε εμείς κανένα Φορολογικό; Ασφαλιστικό φέρνουμε τώρα!" λένε σε εκπροσώπους των αγωνιζόμενων αγροτών, όποτε ανάμεσα στα αιτήματά τους αναφέρουν και την πάλη να μην περάσει ο διπλασιασμός στο συντελεστή φορολογίας των εισοδημάτων τους, δηλαδή από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και τελικά στο 26% για τα εισοδήματα του 2017. Να μη μιλάνε, δηλαδή, οι αγρότες για το βάρβαρο μέτρο που έχει ήδη υπογράψει «με το νι και με το σίγμα» η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, απλά και μόνο επειδή επιλέγει να το φέρει σε επόμενη φάση...
Κι από πάνω; "Αυτά πού τα θυμηθήκατε τώρα; Αυτά είναι ήδη ψηφισμένα πράγματα, πώς να παρθούν πίσω;" συμπληρώνουν την ίδια ώρα τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι αγρότες αναφέρονται στην πάλη τους ενάντια στην πλήρη κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από 1/10/2016, καθώς και ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια που ισχύει ήδη από τον Ιούλη του 2015. Αρα; Να μη μιλάνε οι αγρότες γι' αυτά που έρχονται, αλλά να μη μιλάνε ούτε και για τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί, αφού... "ό,τι έγινε, έγινε"!
Βολική για την κυβέρνηση η... "σαλαμοποίηση" της αντιλαϊκής πολιτικής της για λογαριασμό του κεφαλαίου, για να ελαχιστοποιούνται οι αντιδράσεις και κυρίως για να κρύβεται ο ενιαίος χαρακτήρας της (στη συγκεκριμένη περίπτωση π.χ. να "κουκουλώνεται" το γεγονός ότι πρόκειται για μια βαθιά ταξική πολιτική που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς)...
Μόνο που δε θα τους περάσει!
Οι αγρότες, όπως και συνολικά τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούν και πρέπει να την βάζουν ενιαία στο στόχαστρό τους: Με πάλη για ανάκτηση των απωλειών τους, κατάργηση των ήδη ψηφισμένων αντιλαϊκών μέτρων, τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προκατόχων της, πάλη ενάντια στα ήδη υπογεγραμμένα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τόσο αυτά που έρχονται σε αυτήν τη φάση, όσο και αυτά που θα έρθουν το επόμενο διάστημα, και πάνω από όλα με την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις