"Παρερμηνείες" ... και "σύμμαχοι"

Οχι μόνο τα Εργασιακά, αλλά και οι «μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό θα βρεθούν εκ νέου στο επίκεντρο της δεύτερης «αξιολόγησης» του μνημονίου, υπογράμμισε με σχετικό έγγραφό του ενόψει του επικείμενου Γιούρογκρουπ ο πρόεδρός του, Γ. Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η αντιλαϊκή επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι βαρέλι δίχως πάτο...
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, όμως, η οποία κάνει λόγο για... «γενικευμένη παρερμηνεία» των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί... «αυτό που εξετάζεται από τους θεσμούς είναι αποκλειστικά και μόνο η εφαρμογή του νόμου 4387/2016».
Δηλαδή, τι μας λέει; Ησυχάστε, γιατί αυτό που συζητάμε είναι η εφαρμογή στην πράξη του νόμου - λαιμητόμου που ψηφίσαμε και τσακίζει παραπέρα την Κοινωνική Ασφάλιση! Κατά τ' άλλα, ισχυρίζονται ότι... «τα χειρότερα πέρασαν», όταν η εφαρμογή τους πάνω στη ζωή του εργαζόμενου λαού είναι μπροστά και είναι μόνιμη!
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι συνεννοήσεις με τους διάφορους «εταίρους» και «συμμάχους» δεν σταματάει στην εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων αντιλαϊκών μέτρων. Το ζήτημα των ακόμα μεγαλύτερων χτυπημάτων ενάντια στο Ασφαλιστικό μπαίνει απ' όλες τις μπάντες, ακριβώς γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου.
Ο ΣΕΒ, για παράδειγμα, που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως «σύμμαχος» στα παζάρια για τα Εργασιακά, δηλώνει ξεκάθαρα ότι το Ασφαλιστικό είναι «το μείζον θέμα της χώρας» και «θα εξακολουθήσει για πολλά χρόνια ακόμη να απορροφά πόρους και να δημιουργεί πίεση για αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων».
Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, που παρουσιάζεται από κυβερνητικά στελέχη ως «σύμμαχος» στα παζάρια για το κρατικό χρέος, αναφέρει ότι παρά τις «μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό, παραμένουν μεγάλα ρίσκα και προβλήματα και γι' αυτό «χρειάζεται μείωση υφιστάμενων συντάξεων», «φωτογραφίζοντας» έτσι την κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», που για την ώρα αποδίδεται μετά τον επανυπολογισμό προς τα κάτω όλων των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων, με στόχο να φανεί ότι δεν μειώνονται παραπέρα και οι κύριες συντάξεις.
Ηρθε τώρα και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του... «ευρωπαϊκού κεκτημένου», του Γ. Ντάισελμπλουμ, για να δέσει το γλυκό και να μην αφήνει πλέον κανένα περιθώριο... «παρερμηνείας» για το πού το πάνε το πράγμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις