Τι δεν καταλαβαίνεις;

Με αφορμή τη στάση του ΚΚΕ στο επικείμενο δημοψήφισμα έχει ξεκινήσει η συνήθης παραφιλολογία για ένα νέο ιστορικό λάθος του ΚΚΕ, το νέο «βρώμικο 2015» και λοιπά ανιστόρητα ευφυολογήματα – σοφίσματα του τύπου «το Όχι το 1940 αντικειμενικά εξυπηρετούσε τον αγγλικό ιμπεριαλισμό κι όμως το ΚΚΕ το είπε», τη στάση των κομμουνιστών στο δημοψήφισμα του 1974 κ.ά. Αντίστοιχα του κλασικού σοφίσματος «Ο αστυνόμος είναι όργανο. / Το μπουζούκι είναι όργανο. / Αρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι».
Αντικειμενικά όλη αυτή η επίθεση στο ΚΚΕ δημιουργεί ευνοϊκό έδαφος για να καρπίσουν τα εκβιαστικά διλήμματα με σκοπό την υφαρπαγή της λαϊκής συγκατάθεσης στον ευνουχισμό του.
Να τον ωθήσουν να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά, σε δύο εξίσου βάρβαρες επιλογές. Το ΟΧΙ στην πρόταση των θεσμών, με όποιο σκεπτικό κι αν πέσει στην κάλπη, με όση …επαναστατική διάθεση, αντικειμενικά θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στην πρόταση της κυβέρνησης που αντιπροσωπεύει την ίδια ολέθρια για το λαό προοπτική.
Ιστορικό χρέος του ΚΚΕ, με κάθε τρόπο να αποκαλύπτει αυτούς που προσπαθούν να παγιδέψουν το λαό και με αίσθημα ευθύνης σε αυτό που σήμερα βιώνει ο λαός αλλά και αυτό που του πρέπει για αύριο, προτείνει άρνηση κάθε μνημονίου. Να απαντήσει στη φενάκη του κάλπικου ερωτήματος. Να απαντήσει ΟΧΙ και στις δύο προτάσεις.
Διακηρυγμένος σκοπός του να χρησιμοποιηθεί το δημοψήφισμα για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ.
Δυστυχώς, οι «αριστεροί», αντί να συζητούν σήμερα γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε δέχτηκε την πρόταση του ΚΚΕ για τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος, ποτίζουν το δέντρο του αντιΚΚΕδισμού προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα.
Πώς το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που μας καλεί η κυβέρνηση θα σημάνει κάτι καλό για το λαό; Μπορεί η πραγματικά φιλολαϊκή προοπτική να εξυπηρετηθεί από το ΟΧΙ; Ποιο είναι το ζητούμενο σήμερα;
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις