Ο μόνος σου φόβος είναι ο φόβος

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα όταν το σύστημα φορτώνει τα δικά του στην πλάτη του λαού. Αφού μέχρι τώρα σε φόρτωσαν με ανασφάλεια, φόβο και αυταπάτες, έρχονται με το δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνηση να σου φορτώσουν και την ψευδαίσθηση ότι εσύ, ως «κυρίαρχος λαός», αποφασίζεις για το μέλλον σου. Η δημοκρατία τους σου παρέχει το «δικαίωμα» μέσα από ένα ακόμα εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξεις με ποιον τρόπο θα αυτοκτονήσεις.
Σε κλίμα μηντιακής παραπληροφόρησης, τρομοκρατίας και καταστροφολογίας που συνθέτουν ρητορείες «αριστερών ευρωπαϊστών» και ακροδεξιών πατριδολάγνων, και… οιμωγές αναίσχυντων ―φανατικότερων των δανειστών― μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για… τη «ρήξη» και το διαφαινόμενο θανατικό που θα σκεπάσει τη χώρα, η κυβέρνηση θέτει με τη μορφή δημοψηφίσματος το ερώτημα «ναι» ή «όχι» στην πρόταση-μνημόνιο των «θεσμών», που ζητάνε κι άλλο αίμα από έναν λαό που μάτωσε τα τελευταία πέντε χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.
Εμφανίζοντας τη μισή αλήθεια, μετά το «σκίσιμο» των μνημονίων και το κουρέλιασμα του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», η κυβέρνηση προσπαθεί να σε παραπλανήσει ξανά, εκμεταλλευόμενη τα αριστερά αντανακλαστικά σου, ή την πεποίθησή σου ότι οι αριστεροί δεν είναι σαν τους άλλους, καλώντας σε εκ του πονηρού «απλά» να ψηφίσεις «όχι» στην πρόταση μνημόνιο των δανειστών (λες και θα υπήρχε  περίπτωση να ψηφίσεις υπέρ). Γιατί το κάνει αυτό;
Προσωπικές οπτασίες…
 (σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ)
Για να χρησιμοποιήσει τη Δευτέρα την ψήφο σου ως συγκατάθεση στη δική της «καλύτερη» πρόταση. Να την παρουσιάσει ως αποδοχή του δικού της «αριστερού» μνημονίου (47,+,+…σελίδες), που κατατέθηκε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, και ως όπλο, δήθεν, σε μια «καλύτερη διαπραγμάτευση»· και σένα, που για μια ακόμα φορά θα έχεις πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση υπό την φόρτιση της «λογικής» του μικρότερου κακού (που, όπως πάντα, μπάζει το μεγαλύτερο κακό από την πίσω πόρτα), να σε κάνει συνένοχο στα νέα δεινά που θα υποστείς.
Σου λένε ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά και ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν. Αυτή είναι λοιπόν η αριστερή πρόταση για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια; Αυτή είναι η αριστερή προοπτική στην οποία πίστεψες και αναθάρρησες ότι υπάρχει ελπίδα, όταν τους ψήφιζες; Ένα ακόμα αντιλαϊκό μνημόνιο, δεκάδες ακόμα απάνθρωπα μέτρα, και άλλες αθετημένες υποσχέσεις;
Είναι ηλίου φαεινότερον πια τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί και αυτό δεν αλλάζει. Καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει προς όφελός σου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγκλωβισμένος στην περιοχή μιας αγέλης πεινασμένων λύκων, το μόνο που, ίσως, μπορείς να «διαπραγματευτείς» είναι ο τρόπος που θα σε φάνε. Αυτό ζητά σήμερα η κυβέρνηση από τον λαό: να διαλέξει, ανάμεσα στο μνημόνιο της Σκύλλας και στο μνημόνιο της Χάρυβδης, την προδιαγεγραμμένη ρότα της πλήρους εξαθλίωσής του. Να διαλέξει ο λαός το μέσο της αυτοχειρίας του.
Αλ. Τσίπρας: "Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος". 
(Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, 28/6/2015). 
Η σημαία γράφει: "Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα" 
και στο φόντο: "Βάζουμε τέλος στα μνημόνια"…
Θα συνεχίσεις, αμέτοχος, να παρακολουθείς τις εξελίξεις από τα «δελτία ειδήσεων» της τηλεόρασης; Θα συνεχίσεις να αποδέχεσαι να γίνεσαι πιόνι στα παιχνίδια όλων αυτών που πότε με «Καστελόριζα», πότε με «Ζάππεια», πότε με «προγράμματα Θεσσαλονίκης», μετέτρεψαν την αξιοπρέπειά σου σε ενοχές και ντροπή και έρχονται σήμερα να σου τα πουλήσουν με αριστερό περιτύλιγμα ως «περήφανη στάση»; Ή θα το πάρεις απόφαση να δώσεις μια βροντερή απάντηση σ’ όλους αυτούς που, με διαφορετικά «επιχειρήματα» κάθε φορά, διαφορετικό «πρόσημο» ή «μίγμα» πολιτικής, διαχρονικά εργάστηκαν για να καταντήσουν έναν περήφανο λαό, μιας από τις πιο πλούσιες γωνιές της γης, σε πολίτες β’ διαλογής, και την πατρίδα σου μια ανυπόληπτη χώρα, που να αναφέρονται γι’ αυτήν απαξιωτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη;
Μόνο μια φιλολαϊκή επιλογή υπάρχει: Να μην περάσει και ο νέος εκβιασμός. Η ζωή μας να πάψει να εξαρτάται από τις αποφάσεις άλλων. Να μην ξαναδώσεις λευκή επιταγή· καμιά εξουσιοδότηση σε τρίτους για το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου. ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης, ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια. Την «καλοσύνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη μάθαμε καλά, τη ζούμε, αυτή είναι· αυτό είναι και το ευρώ τους.
Ρίξε στο καλάθι των αχρήστων τα εκβιαστικά διλήμματα και τις προτάσεις δανειστών και κυβέρνησης. Πέτα τους στα μούτρα τον μανδύα της συνενοχής που σου φόρεσαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Ρήξη με τις γενεσιουργές αιτίες της κρίσης και των μνημονίων, τις πραγματικές αιτίες που γεννάνε τη φτώχεια, την ανεργία, τη μισοζωή χωρίς δικαιώματα. Ρήξη που οδηγεί σε αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε μονομερή διαγραφή του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός. Ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις