"Εστω κάτι... "

"Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση (...) θέλει και μπορεί να φορολογήσει τους πλούσιους και να δώσει επιτέλους ένα τέλος στη διαφθορά" διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ".
Για να στηρίξει τα παραπάνω, μάλιστα, επικαλείται τους ελέγχους και τη φορολόγηση που θα επιβάλει σε όσους έχουν «αφορολόγητο χρήμα στην Ελβετία». Ελα, όμως, που μόλις από πριν λίγες μέρες, η συγκυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι με το περιβόητο "Πρόγραμμα Εθελοντικής Αποκάλυψης Κεφαλαίων και Επενδύσεων", θα προχωρήσει σε νομιμοποίηση των κάθε είδους αδήλωτων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας, με την καταβολή ενός συμβολικού φόρου, με συντελεστή 20%-21%, όταν την ίδια ώρα, ο συντελεστής ακόμα και για τη χαμηλότερη κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων φτάνει στο 22%!
"Ο συντελεστής (σ.σ. για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων κεφαλαίων) δεν είναι τόσο υψηλός, αλλά είναι έστω κάτι" αναγκάζεται να ψελλίσει ο Αλ. Τσίπρας...
"Εστω κάτι" και η απελευθέρωση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του ορίου του 1 εκατ. ευρώ για την ένταξη στην περιβόητη ρύθμιση των "100 δόσεων", προκειμένου να διευκολυνθεί το μεγάλο κεφάλαιο στη ρύθμιση των οφειλών του, "κουρεύοντας" ταυτόχρονα προσαυξήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα "φέσια" του προς το κράτος. "Εστω κάτι" και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία "έμπασε" στην ίδια ρύθμιση και τις οφειλές από κραυγαλέες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις του μεγάλου κεφαλαίου, χαρίζοντάς του και με αυτόν τον τρόπο κι άλλα εκατομμύρια ευρώ. "Εστω κάτι" και η απαλλαγή από τον ΦΠΑ επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου, με διάταξη που "χώθηκε" στο λεγόμενο "μίνι φορολογικό νομοσχέδιο".
Σαν πολλά... "έστω κάτι" δε μαζεύονται, σε 5 μόλις μήνες της κυβέρνησης που... θα βάλει "την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία";

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις