Το μικρότερο κακό

Στις προτάσεις που κατέθεσε στην τρόικα η κυβέρνηση (παρουσιάστηκαν αποκλειστικά από την «Καθημερινή» και όχι μόνο δε διαψεύστηκαν, αλλά αναπαράχθηκαν από τα κυβερνητικά site) ανάμεσα στ' άλλα προβλέπεται ότι «από τις αναπροσαρμογές στο ΦΠΑ προβλέπονται έσοδα 680 εκατ. ευρώ το 2015 και 1,360 δισ. ευρώ το 2016».
Αν αυτό δεν είναι πρόσθετη φοροαφαίμαξη τότε τι είναι; Κι εδώ έχουν ειδικό ενδιαφέρον στοιχεία όπως ότι τα μακαρόνια, μια κατεξοχήν «φτηνή» καθημερινή τροφή, θα φορολογούνται με 23%! Σα να μη φτάνουν αυτά, διαβάζουμε ότι προβλέπεται «αύξηση στο φόρο αλληλεγγύης με προβλεπόμενα επιπλέον έσοδα 220 εκ. για το 2015 και για το 2016 250 εκ.». Η κυβέρνηση επιβάλλει φόρο αλληλεγγύης είτε για να συγκεντρωθεί χρήμα και να ξεχρεωθεί το χρέος των καπιταλιστών, είτε για να συγκεντρωθεί χρήμα, που, ως κρατική επιδότηση, θα δοθεί στους καπιταλιστές για να κάνουν επενδύσεις.
Ολο αυτό η κυβέρνηση το παρουσιάζει σαν μικρότερο κακό, αφού, όπως διατείνεται, οι προτάσεις των δανειστών είναι χειρότερες. Αποδεικνύοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι η λογική του μικρότερου κακού είναι πάντα το όχημα για να συμβιβαστεί ο λαός με το μεγαλύτερο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις