Εχουν το φόβο του λαού


Πλήρη επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του «Ριζοσπάστη» για τις προθέσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη να σφίξουν τον κλοιό στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με πρόσχημα τον «εξτρεμισμό», συνιστά η χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος εκπροσώπων ταξικών σωματείων και Ομοσπονδιών στο υπουργείο Εργασίας. Είπε επί λέξει ο Σ. Κεδίκογλου: «Η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα (...) Οσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού, βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

Η χρήση του όρου «εξτρεμισμός» από την κυβέρνηση, για να περιγράψει μια δίκαιη εργατική κινητοποίηση, οργανωμένη από εκπροσώπους μαζικών φορέων του κινήματος, με γνωστά τα ονόματα και τις ιδιότητές τους, δεν είναι καθόλου τυχαία. Πολύ περισσότερο, δεν είναι τυχαίο ότι μπαίνει στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης μια μέρα μετά τη «διάσκεψη υψηλού επιπέδου» που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η Κομισιόν, για να συζητηθούν τα συμπεράσματα από τις μελέτες που έκανε για λογαριασμό της ΕΕ το «Δίκτυο ευαισθητοποίησης για τη ριζοσπαστικοποίηση». Τι στόχο είχε η διάσκεψη και τι σκοπούς υπηρετούν δίκτυα όπως αυτό; Την απάντηση την έδωσε η πολιτική προϊστάμενος του δικτύου, η Επίτροπος αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι ο ριζοσπαστισμός οδηγεί στο βίαιο εξτρεμισμό και αυτός στην τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την ίδια, επειδή η τρομοκρατία απειλεί «τις αρχές της ΕΕ» (!), η πρόληψη εναντίον της πρέπει να ξεκινάει από τον εντοπισμό και την καταστολή του ριζοσπαστισμού. Για το λόγο αυτό, στήνουν ένα δίκτυο από «τυπικούς» και «άτυπους» φορείς σε ρόλο χαφιέ, που θα εντοπίζουν σε τοπικό επίπεδο τα άτομα με ριζοσπαστική συμπεριφορά και θα επεμβαίνουν προληπτικά, για να αποτρέψουν τη μετατροπή τους σε εξτρεμιστές. Συνδέοντας το ριζοσπαστισμό με τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, βάζουν στο στόχαστρο εργαζόμενους, νεολαίους και άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, που πρωτοστατούν στις διεκδικήσεις του λαού με στόχους πάλης που αμφισβητούν το σύστημα, τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

Με το χτεσινό της χτύπημα, η κυβέρνηση αποκαλύφθηκε. Οπως αποκαλύφθηκε επίσης ότι η επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων είναι σχεδιασμένη και ενιαία στα κράτη - μέλη της ΕΕ, που βλέπουν στους ριζοσπαστικούς λαϊκούς αγώνες τη μεγαλύτερη απειλή για τα μονοπώλια, τη δικτατορία των οποίων υπηρετεί η λυκοσυμμαχία, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Γι' αυτό φτιάχνουν βήμα - βήμα το ιδεολογικό, πολιτικό και νομικό πλαίσιο, με το οποίο θα συκοφαντείται, θα χτυπιέται και τελικά θα ποινικοποιείται κάθε άποψη και κινητοποίηση που αμφισβητεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, θα παλεύει να την ανατρέψει. Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση. Το φόβο του έχουν, γι' αυτό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον αφοπλίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις