Υποκρισία!

Με μια φωνή χτες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ χαιρέτισαν την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που, αν και επικύρωσε τυπικώς λόγω του κανονισμού του τα διαπιστευτήρια της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια, ωστόσο καταδίκασε τις απόψεις που το κόμμα αυτό εκφράζει και άφησε ανοιχτό το ζήτημα αλλαγής του κανονισμού, ώστε μελλοντικά να αποκλείεται η συμμετοχή φορέων τέτοιων απόψεων στο Συμβούλιο.

Και τα τρία αυτά κόμματα εδώ και καιρό κραυγάζουν σε ό,τι αφορά τη «Χρυσή Αυγή»: «Δεν έχει θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης»!

Εχει, όμως, το Συμβούλιο της Ευρώπης θέση. Την οποία γνωρίζουν όλες οι προαναφερθείσες πολιτικές δυνάμεις που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον. Θέση εξίσωσης του φασισμού με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό! Κι όχι μόνο θέση, έχει και δράση, για να μην πούμε ότι ανέλαβε εργολαβικά να διεκπεραιώσει τη βρώμικη αυτή υπόθεση για λογαριασμό της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας και του καπιταλισμού συνολικά που σκυλιάζει να σπιλώσει, να αμαυρώσει το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα. Να τον ταυτίσει με τη μαυρίλα του φασισμού - ναζισμού, διαγράφοντάς τον έτσι, μαζί και όσα λαμπρά κατόρθωσε προς όφελος των λαών, ανάμεσά τους η καθοριστική συμβολή του στη συντριβή του ναζισμού, απ' τις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις ως προοπτική, ως τη μόνη προοπτική για τη λαϊκή ευημερία.

Συνεπώς σε ένα τέτοιο Συμβούλιο που, εκτός αυτού, έχει δώσει κι άλλα δείγματα γραφής για το ποιον υπερασπίζεται εναντίον ποιου, θα μπορούσε να είχε θέση η αντικομμουνιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως δύναμη με ειδική αποστολή το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της πολιτικής του πρωτοπορίας για λογαριασμό των «αφεντικών». Και λέμε θα μπορούσε και όχι μπορεί, γιατί χρειάζεται και το Συμβούλιο της Ευρώπης έναν φερετζέ, για να μην αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος του στα μάτια των λαών. Για τα μάτια του κόσμου οι κραυγές για τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η υποκρισία τους, όμως, δεν έχει όρια. Συκοφαντούν το σοσιαλισμό, τον εξισώνουν με το φασισμό - ναζισμό, χώρες - μέλη της ΕΕ δοξάζουν τους συνεργάτες των ναζί και την ίδια ώρα διώκουν αντιφασίστες αγωνιστές και αποκαθηλώνουν αντιφασιστικά μνημεία, εμποδίζουν τη δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων, απαγορεύουν σύμβολα... Καλλιεργούν το έδαφος για την ενίσχυση μορφωμάτων τύπου Χρυσής Αυγής. Και μετά τάχα μου δήθεν διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτοί, οι στυλοβάτες, οι θιασώτες και απολογητές ενός συστήματος που γεννάει μαζί με όλα τα άλλα εκτρώματα και το φασισμό και το ρατσισμό. Σα δε ντρέπονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις