Καθαρές κουβέντες


Η επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους Ομοσπονδιών και εργατικών Συνδικάτων και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με ξύλο, συλλήψεις, δικαστήρια και κατασκευασμένα κατηγορητήρια, είναι επίθεση σε όλη την εργατική τάξη και το οργανωμένο ταξικό και ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα.

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που γίνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εκπροσώπους εργαζομένων. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που διαμαρτυρίες και διαβήματα γίνονται ως άμεση αντίδραση σε μια δήλωση υπουργού που προκλητικά μάλιστα χτυπάει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Τα ψέματα της κυβέρνησης και του υπουργού αποκαλύφθηκαν μέσα από την αντιπαράθεση, ανακοινώσεις κ.ά.

Τι έγινε δηλαδή; Αντί να δεχτεί ο υπουργός να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, εφάρμοσε το δόγμα του Νόμου και της Τάξης και μάλιστα με πρεμούρες και με σκηνοθεσίες. Κοίταξε πώς θα συλλάβει και να παραπέμψει σε δίκη 35 συνδικαλιστές που αντιπροσωπεύουν χιλιάδες εργαζόμενους. Κοίταξε πώς θα κινητοποιήσει τους μπράβους και τα ΜΑΤ. Έξω από το κτίριο σακάτεψε 8 ανθρώπους. Οργάνωσε σκευωρία ενάντια στους συνδικαλιστές ότι δήθεν προκάλεσαν ζημιές. Και παρόλο που η σκευωρία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται, τα δικαστήρια παραπέμπουν σε δίκη τους συνδικαλιστές με κατηγορία της παράνομης εισόδου στο υπουργείο (!), λέγοντας ότι θα συνεχίσουν και την έρευνα, η δε κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη το δρόμο του ψέματος με δηλώσεις των υπουργών και των εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Να θυμίσω επίσης ότι οι συλληφθέντες δεν είναι ούτε άγνωστοι – πήγαν με το πρόσωπό τους καθαρό και το ονοματεπώνυμό τους γνωστό – ούτε αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους. Αντιπροσωπεύουν χιλιάδες εργαζόμενους, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, που πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και εμπαίζονται από τις προκλητικές δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων. 
Ανάμεσά τους βρίσκονται :
  • ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
  • η πρόεδρος της Ομοσποδνίας Λογιστών
  • η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφή Επαγγέλματα
  • ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου
  • η Πρόεδρος της Ομοσποδνίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας
  • ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
  • ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
  • ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων
  • ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς
  • ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
  • ο οργανωτικός Γραμματέας του Συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας
  • η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος 

και άλλοι πολλοί εκπρόσωποι εργατικών σωματείων.

Μαζί με την κυβέρνηση στην εφαρμογή του δόγματος του νόμου και της τάξης, στην κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής, συντάσσονται, ας μου επιτραπεί η έκφραση, και οι ξεπεσμένες, στη συνείδηση κάθε αριστερού ανθρώπου, ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που συντάσσονται στην προπαγάνδα της κυβέρνησης περί έντασης που προκλήθηκε από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Απλά… ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ, ζητάει… επιείκεια για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ λόγω… πρότερου έντιμου βίου! Τόσο αριστεροί.

Φυσικά η βία και η επιθετικότητα της κυβέρνησης δεν περιορίστηκε στους εκπροσώπους των εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών. Την ίδια στιγμή απειλεί τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους, λίγες μέρες πριν επιστράτευσε τους εργαζόμενους απεργούς του Μετρό. Ας μιλήσουμε λοιπόν καθαρά.

Πού πάει το πράγμα; Η κυβέρνηση βλέπει ότι θα δυσκολεύεται να βρει λαϊκή αποδοχή ή έστω συναίνεση στην αιματηρή πολιτική που εφαρμόζει. Ακολουθεί βέβαια το δόγμα νόμος και τάξη πιστεύοντας ότι θα ανεβαίνουν και τα ποσοστά της. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν πρόκειται ο λαός να δεχτεί να δεθεί χειροπόδαρα, να υποταχθεί και μάλιστα με την καταστολή και τον αυταρχισμό. Εξάλλου, σήμερα ένας κόσμος μπορεί να ακούει, να προβληματίζεται με τις ελπιδοφόρες προτάσεις του ΚΚΕ.

Πού βρίσκεται η λύση; Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίθεση της κυβέρνησης δεν είναι μόνο μια επίθεση γενικά και αόριστα ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Είναι μια επίθεση που στοχεύει σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Συνολικά λοιπόν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουμε ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και την πλουτοκρατία και να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις