Επιχείρηση «Νόμος και Τάξη»


Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Η κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» και η θεωρία «περί πάταξης των άκρων και της βίας από όπου και αν προέρχεται» δεν έχει στόχο ούτε τα γκαζάκια, ούτε τις καταλήψεις, ούτε τους προβοκατόρικους μηχανισμούς, ούτε τους δολοφόνους ναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όλους αυτούς δεν τους φοβάται το σύστημα, γιατί είναι το ίδιο που τους γεννά και τους θρέφει ή τους αξιοπο

Ο πραγματικός στόχος είναι ο λαός και οι αγώνες του. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι η πολιτική της είναι ασήκωτη για το λαό, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα ξεπεράσει φόβους και αυταπάτες και θα οργανώσει τη δική του αντεπίθεση ενάντια στη βάρβαρη πολιτική , την κρατική βία και την καταστολή. 

Ο πραγματικός στόχος είναι η ανεμπόδιστη εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων, της φοροληστείας των λαϊκών νοικοκυριών. Η νομιμότητα και η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν έχει στόχο τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Αυτούς τους φοροαπαλάσσει με χίλιους δύο τρόπους. Αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη, που θα σέρνονται στα φοροδικαστήρια, που ετοιμάζουν, θα είναι οι λαϊκές οικογένειες που φοροδιαφεύγουν από αδυναμία και ανέχεια.   

Ο πραγματικός στόχος είναι η επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Αυτές είναι οι εξετάσεις που δίνει στο κεφάλαιο, ότι μπορεί να εγγυηθεί τα συμφέροντά του. Αυτό θέλει να εμφανίσει ο πρωθυπουργός ως «βαρύ χαρτί» στις συναντήσεις και τα ταξίδια για την αναζήτηση επενδυτών – «σωτήρων» του λαού, που έχει ξεκινήσει. Να εμφανίσει ότι καθετί που αντιδρά , αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική, θα πατάσσεται αμείλικτα με επιτάξεις, επιστρατεύσεις, απαγορεύσεις  ΜΑΤ. Ότι οι επενδυτές θα μπορούν ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν το λαό και να κοιμούνται ήσυχοι για τα υπερκέρδη τους.  

Για να αποκρούσει αυτή την επιχείρηση σε βάρος του, πρέπει πρώτα απ’ όλα να απονομιμοποιήσει στη συνείδησή του την καπιταλιστική ανάκαμψη, την οποία όλα τα κόμματα – προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ – αποθεώνουν. 

Αυτή η «αγιοποίηση» της καπιταλιστικής ανάπτυξης προσφέρει τεράστια χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, γιατί της επιτρέπει να ενσωματώνει και να διασπά το λαό, κοροϊδεύοντας τον ότι είναι προς το δικό του συμφέρον η πυγμή, που δείχνει, για να επιβάλλει αυτήν την ανάπτυξη «δια πυρός και σιδήρου». 

Ο λαός πρέπει να απομονώσει την κυβέρνηση και τις προσπάθειές της. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε κάθε αγωνιζόμενο , αφού άλλωστε κανείς δεν εξαιρείται από τη βάρβαρη πολιτική. Να πέσουν στο κενό οι συκοφαντίες για «ρετιρέ και συντεχνίες» , «δημόσιους και ιδιωτικούς», που έχουν στόχο να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε μια περίοδο που πρέπει να είναι ενωμένοι σαν γροθιά. Να αντιπαρατάξει ένα κίνημα που θα δυναμώνει, θα μαζικοποιεί και θα προετοιμάζει τις γραμμές του για σκληρές ταξικές αναμετρήσεις, που με οργανωμένη και μαζική απειθαρχία θα σκίζει μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, χαρτιά επιστράτευσης, που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική και εξουσία. 

Όλοι για έναν και ένας για όλους είναι η απάντηση στην επιχείρηση «Νόμος και Τάξη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις