Οι αγώνες πρέπει να έχουν πολιτικό βάθος, δεν αρκεί η αντίθεση με την εκάστοτε κυβέρνηση


Σε αγώνα και πάλη, με στόχο τη ρήξη και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, κάλεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό «kontra» και στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου».

«Δεν ευθύνεται ο λαός για την κρίση, δεν μπορεί να πληρώσει ο λαός την κρίση, δεν μπορεί να ζει με αυτό το εισόδημα» τόνισε η Αλ.Παπαρήγα. Σημείωσε επίσης την ανάγκη για «ρήξη με την ΕΕ, ριζική αντίθεση προς την ΕΕ» και πρόσθεσε ότι στους αγώνες «χρειάζεται πολιτικό βάθος και δεν αρκεί η αντίθεση με την εκάστοτε κυβέρνηση (…) η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, αλλάζεις την κυβέρνηση αλλά η εξουσία μένει στα ίδια χέρια».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να έχει μικρές νίκες και αύριο μεγαλύτερη. Αν δεν το πιστέψει αυτό , δηλαδή αν δεν πιστέψει στη δύναμή του, και όχι σε κάποιους μεσσίες που θα του λύσουν τα προβλήματα, τότε θα χάσει πολύτιμο χρόνο και θα έχει πολλές απώλειες, και οι κινητοποιήσεις που θα γίνονται δεν θα έχουν αποτελέσματα».

Κάλεσε επίσης το λαό «να ξεπεράσει το φόβο του, να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης. Να ξεπεράσει το φόβο της σύγκρουσης και της αναμέτρησης με ένα σκληρό αντίπαλο».

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, επισήμανε, «είναι πολιτική η οποία συμφέρει τη διέξοδο από την κρίση προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ. Αυτή η πολιτική ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρώπη». Η πολιτική αυτή, πρόσθεσε, πρέπει να ανατραπεί, όχι απλά να αλλάξει κυβέρνηση και να ξανάρθει αυτή η πολιτική από το παράθυρο.

Η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ακόμα ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει απλώς να καταγραφούν κάποια συνθήματα του ΚΚΕ και να τα χειροκροτήσει ο λαός, αλλά, να έχει πλήρη συνείδηση του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει για να τα κάνει πραγματικότητα». Αυτό που έχει σημασία είναι ο λαός να αποφασίσει πού θέλει να πάει, πού θέλει να φτάσει, επισήμανε.

Για το ΚΚΕ, σημείωσε, «η βάση της συμμαχίας είναι η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης και ενός σημαντικού μέρους των μικρομεσαίων στρωμάτων». Θα επιμείνουμε, πρόσθεσε, «στην αναδιοργάνωση, στην ανασύνταξη, στην αναγέννηση του κινήματος. Αυτό είναι το έδαφος που μπορεί να επιδράσει και σε πολιτικές ανακατατάξεις και σε θετικές διεργασίες».

Για τους στόχους πάλης του ΚΚΕ, ανέφερε ότι «οι στόχοι πάλης που προτείνει το ΚΚΕ, είναι στόχοι πάλης που συγκεντρώνουν δυνάμεις, ανεβάζουν την αγωνιστικότητα, βοηθούν τη συνείδηση και δημιουργούν προϋποθέσεις να έχει κάποια αποτελέσματα ο λαός».

Πρέπει η πλάστιγγα να γείρει με τη ριζοσπαστικοποίηση, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, προβάλλοντας την ανάγκη για ένα δυνατό ΚΚΕ και για λαϊκή αντεπίθεση, με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή-εξουσία.

Για τα ταξίδια Τσίπρα σε ΗΠΑ και Γερμανία, τόνισε ότι σε αυτά εκφράστηκε η πλήρης υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε γίνει πριν και την επέδειξε στα ταξίδια. Τα κείμενα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, είναι πολύ πιο συντηρητικά σε σχέση με τα προεκλογικά συνθήματά του.

Με τα ταξίδια του ο κ. Τσίπρας «διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται να τον φοβούνται», υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ακόμα δεν έχουν γίνει κυβέρνηση και πάνε και δίνουν γη και ύδωρ, στον κ. Ομπάμα, στην κ. Λαγκάρντ, στο ΔΝΤ».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις