Το σφαγείο

Η Λαγκάρντ και η Μέρκελ …συμπαραστέκονται στον ελληνικό λαό! 
Η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ είπε, μιλώντας στους Financial Times: «Ας το παραδεχθούμε η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν ευχάριστη για κανέναν, ιδιαίτερα για τον ελληνικό λαό».
Πριν λίγες μέρες η Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριος της Γερμανίας, είπε, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF: «Σε ό,τι αφορά την γερμανική πολιτική λιτότητας, η Γερμανία υποστήριξε μια θέση (όχι μόνη της) η οποία λέει ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δημοσιονομική σταθερότητα. Διότι είδαμε, όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, ότι η Ελλάδα έχει 14% έλλειμμα, και βρήκαμε το σωστό μείγμα»
Η κάθε μια …συμπαραστέκεται, για να εκφράσει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία. Εκφράζουν τους ανταγωνισμούς μεταξύ ΔΝΤ, Γερμανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ποιος θα πιστέψει, άλλωστε, πως η Λαγκάρντ ξαφνικά απέκτησε ευαισθησίες  για την οικονομική κατάσταση του λαού της Ελλάδας ή πως η Μέρκελ ψάχνει μείγματα πολιτικής για το καλό μας;..
Ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνηση του ας αναζητήσουν ρόλο στα πολιτικά και οικονομικά παζάρια, για να μας πούνε αν η συνέχεια της σφαγής θα γίνει με τα ίδια μαχαίρια!
Πάντως, το σφαγείο, που μας έχουν βάλει μέσα, δεν αλλάζει, αν αλλάξει ο τρόπος που χρησιμοποιείται το μαχαίρι! Η Ευρωπαϊκή Ένωση (τους), το ΔΝΤ (τους) είναι οι σύμμαχοι τους, οι εταίροι τους, ο μονόδρομος τους.
Υποτίθεται πως μας έσωσαν, με το τρίτο μνημόνιο, από την καταστροφή! Μας κράτησαν στο σφαγείο και τα αποτελέσματα είναι εδώ. Τα ζούμε. Τα πολιτικά παιχνιδάκια (διεθνούς επιπέδου…), με τη ζωή μας, μέσα στο σφαγείο, θα συνεχιστούν. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Πάντως, σίγουρα, το σφαγείο έχει έξοδο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις