"Λευτεριά στον Κούλη" και άλλα ευτράπελα

Απ’ όλα έχει ο «πολιτικός διάλογος» τις τελευταίες μέρες… Μοιάζει με μια κακόγουστη και κακοπαιγμένη παράσταση, που οι πρωταγωνιστές της διακρίνονται για ένα κοινό στοιχείο: Χιλιόμετρα απόστασης από την πραγματικότητα.
Πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών
Δεν μπορούμε παρά να …συγχαρούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το χθεσινό …ξέσπασμα του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, για τον εκλογικό νόμο: «Εγώ ήμουνα πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα», δήλωσε. Στη συνέχεια πρόσθεσε τρεις, τέσσερις φορές: «Γιατί γελάτε, κύριοι;». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, πως έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία, εννοώντας την παραμονή της οικογένειας Μητσοτάκη στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μετά τον κατ’ οίκον περιορισμό, στην Ελλάδα.  
Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν και στο Πολυτεχνείο το 1973. Δραπέτευσε από την εξορία κι έφτιαξε δική του αντιδικτατορική ομάδα με την εξής ονομασία: «Κουδουνίστρες- Μπέμπηδες ενάντια στη χούντα».

Κρίμα, Φώφη
Ο Αλέξης Τσίπρας, χθες στη Βουλή, γενικά ήταν χαλαρός. Είχε, όμως, κι αυτός τη δύσκολη στιγμή του. Σε κόντρα του  με τη Φώφη Γεννηματά, η οποία υπερασπίστηκε με σθένος την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο, δήλωσε απογοητευμένος. «Κρίμα», είπε, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για τους χαρακτηρισμούς της εναντίον του.  Δεν παρέλειψε να της κάνει και μια παρατήρηση: Οι πολιτικοί ηγέτες, είπε ο πρωθυπουργός, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να αποδείξουν εάν έχουν στόφα ηγέτη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, έχασε μια σημαντική ευκαιρία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στην Φ. Γεννηματά, με αντάλλαγμα κάποιες παλιές βιντεοκασέτες με ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός ψάχνει καιρό αυτό το σπάνιο υλικό.  
Με αποκάλεσες γραφικό;
Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε «γραφικό» τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, χθες στη Βουλή. Ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από την τηλεόραση του γραφείου του, επέστρεψε οργισμένος στην αίθουσα της ολομέλειας και πήγε μπροστά στον Κ. Σκανδαλίδη, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων: «Με αποκάλεσες γραφικό;».
Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) οι δύο πολιτικοί άνδρες τα ήπιαν αργά το βράδυ σε μπαρ, στο κέντρο της Αθήνας και η παρεξήγηση λύθηκε. Ο Σκανδαλίδης θυμήθηκε με νοσταλγία τα χρόνια που ήταν υπουργός και ο Λεβέντης συγκινήθηκε. Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν το έχει και δύσκολο το βούρκωμα.
Ανώτατη ΠΑΣΟΚική σχολή
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως επανεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας εκείνες τις αλησμόνητες εποχές που η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έβγαζε «οργισμένες» ανακοινώσεις εναντίον υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Για όποιον δεν θυμάται τέτοιου είδους ανακοινώσεις να τονίσουμε πως ήταν ένα κλασικό δείγμα της ανώτατης ΠΑΣΟΚικής σχολής.
Γιατί παρενέβη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ; Αντέδρασε στην …παλικαρίσια δήλωση του  αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του (…) Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα…».
Να σημειωθεί πως η δήλωση Μουζάλα δεν ήρθε ξαφνικά. Είναι μια εξειδίκευση της γραμμής Τσίπρα, ο οποίος είπε στην πρόσφατη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ: «Σίγουρα έχω μάθει ότι το να είναι κανείς στην κυβέρνηση της χώρας έχει, στην πράξη, μεγάλη διαφορά,  από ότι θεωρητικά μπορεί να πιστεύει ότι σημαίνει αυτό».
Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει την πρόθεση να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά και να του ζητήσει συγγνώμη, φωνάζοντας: Αντώνη, είχες δίκιο. Έλα να συνεργαστούμε. 
Προσοχή: Με πλάγια γράμματα δεν καταγράφονται πραγματικά γεγονότα. Τα πραγματικά γεγονότα είναι όλα τα άλλα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις