Κανονικότητα

Πανηγυρίζει το υπουργείο Εργασίας για την επικύρωση - όπως λέει - από τους «κοινωνικούς εταίρους», τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ, της Εκθεσης για την αδήλωτη εργασία, την οποία κατάρτισε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας έσπευσε μάλιστα να δηλώσει ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιβεβαίωση από όλους τους κοινωνικούς εταίρους της ανάγκης να επιστρέψει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
Προφανώς εκεί στο υπουργείο αστειεύονται. Αλήθεια για ποια «ευρωπαϊκή κανονικότητα» και ποιο «ευρωπαϊκό μοντέλο» μιλάει ο Γ. Κατρούγκαλος; Μήπως δεν βλέπουμε τι γίνεται στη Γαλλία, χώρα οικονομικά ισχυρή και χωρίς μνημόνια, όπου η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τον νόμο «Ελ Κομρί» σαρώνει και εκεί τα εργατικά δικαιώματα για λογαριασμό του κεφαλαίου; Και με ποιους άραγε θα επιδιώξει αυτήν την «επιστροφή» το υπουργείο Εργασίας; Με τους εργοδότες που συστηματικά εφαρμόζουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαθέτουν και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αφήσει ανέγγιχτο;
Ρητορικά τα ερωτήματα που δείχνουν την κοροϊδία της κυβέρνησης. Οσο για την αδήλωτη μαύρη εργασία, στην οποία διακρίνονται τα μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων που «επικύρωσαν» - τρομάρα τους - την Εκθεση, δεν μας λείπει η διάγνωση του προβλήματος. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν υπήρξε ούτε πριν την κρίση, ούτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε από τη σημερινή. Γι' αυτό και ανακυκλώνουν το πρόβλημα, φτιάχνουν εκθέσεις και σχέδια επί χάρτου, με σκοπό όχι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά για άλλη μια φορά να το κουκουλώσουν, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις