Μια ζωή η ίδια κοροϊδία

Δεν μπορούμε να μην μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε ορισμένα ζητήματα από όσα ακούσαμε χτες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα. Οχι για άλλο λόγο αλλά γιατί μερικά από αυτά μοιάζουν πολύ με όσα βαρύγδουπα άκουγε τα προηγούμενα χρόνια ο ελληνικός λαός από τους προηγούμενους κυβερνώντες.
Είπε ο πρωθυπουργός ανάμεσα σε άλλα: «Να οργανώσουμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας, τα επόμενα βήματά μας στη μεγάλη μας μάχη για την ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους (...) Πρόσφατα, στη διαπραγμάτευση, πετύχαμε, κι αυτό ήταν μια πολύ σημαντική κατάκτηση, κάτι που πολλοί θεωρούσαν απίθανο ένα χρόνο πριν: Την απόλυτη προστασία των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων». Αυτά ειπώθηκαν χτες, 27/7/2016.
Διαβάστε τώρα μερικές φράσεις που έχουν ειπωθεί στις αρχές Γενάρη του 2015: «Τέταρτη τομή είναι ησυγκρότηση ενός αληθινά δίκαιου, κοινωνικού κράτους. Που θα στηρίζει τους αδύναμους, δεν θα λεηλατεί τα Ταμεία. Θα θωρακίζει τις αποταμιεύσεις τους (...) Θα συμπληρώνει τις συντάξεις που δίνουν τα Ταμεία με προνοιακά επιδόματα από τον Προϋπολογισμό, όπου χρειάζονται (...) Και θέλω, τέλος, εδώ, μπροστά σας, να υπογραμμίσω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα...». Ποιος τα έχει πει; Μα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Τότε, που παρουσίαζε το δικό του πρόγραμμα για το κοινωνικό κράτος.
Ο λαός έχει εμπεδώσει ότι το ψέμα και ο εμπαιγμός είναι πλέον δεύτερη φύση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό που έχει τη δική του σημασία είναι ότι κάθε φορά, μετά από μια μεγάλη αντιλαϊκή επίθεση ή πριν από μια νέα επέλαση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, οι αστικές κυβερνήσεις επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού με βαρύγδουπες εξαγγελίες και ανέξοδες υποσχέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις