Τι μας θύμισε ...

Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις τον Λαφαζάνη και τη ΛΑΕ, όλο σε κάτι ακτιβισμούς επιδίδονται, καταγγέλλοντας γενικά και αόριστα την πολιτική της κυβέρνησης, στην οποία ο ίδιος ήταν υπουργός μέχρι πέρυσι τέτοιον καιρό.
Χτες, μαζί με τη ΓΕΝΟΠ, η ΛΑΕ έκανε διαμαρτυρία στο ΔΣ της ΔΕΗ, όπου συζητιόταν η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ. Η συνεδρίαση διακόπηκε, αλλά συνεχίστηκε λίγο αργότερα σε άλλο σημείο, όπου και ολοκληρώθηκε, παίρνοντας τις σχετικές αποφάσεις που οδηγούν σε παραπέρα ιδιωτικοποίηση την παραγωγή και τη διανομή του ρεύματος.
Το χτεσινό σκηνικό, όμως, μας έφερε στο μυαλό την Ερώτηση που είχε καταθέσει τον περασμένο Φλεβάρη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ν. Χουντής. Μ' αυτήν, εξέφραζε την απορία του σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, «πώς συνάδει με την κοινοτική νομοθεσία και με την ανάγκη επίτευξης καλύτερης τιμής ο αποκλεισμός μη ευρωπαϊκών εταιρειών από το διαγωνισμό για το 20% του στρατηγικού επενδυτή».
Λίγες μέρες νωρίτερα, σε ομιλία του για το ίδιο θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, είχε χαρακτηρίσει «αποτυχημένο» το «μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων της Κομισιόν».
Επομένως, ο καημός της ΛΑΕ είναι να «διορθώσει» το «αποτυχημένο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων της ΕΕ», ζητώντας επί της ουσίας να επιτραπεί και σε άλλους παίχτες να διεκδικήσουν μερτικό, με την αιτιολογία ότι έτσι θα λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός και θα επιτευχθεί υψηλότερη «τιμή» πώλησης του ΑΔΜΗΕ.
Πέραν του ότι η συγκεκριμένη Ερώτηση αποτελεί καραμπινάτη παρέμβαση υπέρ των μονοπωλίων που δρουν ανταγωνιστικά με τα ευρωπαϊκά, πρέπει να αναγνωρίσουμε στη ΛΑΕ ότι το κατέχει καλά το ...σπορ των ιδιωτικοποιήσεων, τόσο που να θέλει να το διδάξει και στην Κομισιόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις