Σε δίκη ο Πελετίδης διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις ...

Η κατηγορία σαφής. Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά τον νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά τον νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…».
Ποια είναι η παρανομία;! Το ότι ο Πελετίδης προσπάθησε να κρατήσει εργαζομένους στη δουλειά, οι οποίοι θα είχαν παράνομο όφελος! Παράνομη η μόνιμη και σταθερή δουλειά με χίλια δυο τερτίπια και παράνομος όποιος την υπερασπίζεται! Παράνομος ο Πελετίδης επειδή υπερασπίστηκε το φαΐ και την αξιοπρέπεια δημοτικών υπαλλήλων, το δικαίωμά τους να μην έχουν μισή δουλειά και να μη ζούνε μισή ζωή!
Ο Πελετίδης είναι παράνομος απέναντι σ’ ένα νόμο που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο αντιδραστικός! Είναι παράνομος απέναντι στον νόμο των ψευταράδων που ήρθαν τάζοντας στον λαό ότι θα τον ανατρέψουν προς όφελός του και μέρα με τη μέρα τον κάνουν πιο κανιβαλικό! Είναι παράνομος ο Πελετίδης απέναντι στον νόμο που ωσάν το Μεσαίωνα κρίνει παράνομο το χαμόγελο των ανθρώπων, γιατί χωρίς δουλειά που να χαμογελάσεις! Παράνομος ο Πελετίδης απέναντι στον νόμο που όρισε παράνομο και τον ήλιο, γιατί χωρίς φαγητό ο ήλιος ποτέ δεν λάμπει! Παράνομος ο Πελετίδης απέναντι στον νόμο που αποφάνθηκε ότι παράνομος είναι κι ο έρωτας γιατί ο δούλος να ερωτευθεί δικαίωμα δεν έχει! Παράνομος ο Πελετίδης απέναντι στον νόμο που δίκασε την αλήθεια και την καταδίκασε ως παράνομη, γιατί είναι η αλήθεια των πολλών και των καταπιεσμένων και είναι επικίνδυνη για την χούφτα των παρασίτων που τον κόσμο διαφεντεύουν!
Η παρανομία που έκανε ο Πελετίδης είναι το ότι είναι Άνθρωπος και το ότι έχει τεθεί στην υπηρεσία του ανθρώπου! Όχι με ελεημοσύνες προς τον συνάνθρωπό του, όχι παρηγορώντας τον, όχι εκφράζοντας την λύπη του γι’ αυτόν, αλλά προσφέροντάς του μόνιμη και σταθερή δουλειά, προσφέροντάς του αξιοπρέπεια και απελευθερώνοντάς τον από τον φόβο της απόλυσης! Η παρανομία που έκανε ο Πελετίδης είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία έδειξε στον εργαζόμενο τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς!
Ο Πελετίδης δικάζεται γιατί παρανόμησε απέναντι στους νόμους του αστικού κράτους που θέλουν τους πλούσιους πάμπλουτους και τους φτωχούς ετοιμοθάνατους! Ο Πελετίδης δικάζεται γιατί είναι Κομμουνιστής, από εκείνα τα δικαστήρια τα οποία δεν δίκασαν τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ο οποίοι εν μία νυκτί μετέτρεψαν το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ»! Ο Πελετίδης δικάζεται γιατί διέπραξε ένα θανάσιμο αμάρτημα για το αστικό κράτος: Ανέτρεψε στην πράξη τον αστικό νόμο προς όφελος των εργαζομένων! Γι’ αυτό δικάζεται ο Πελετίδης!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις