Ο Ερτογάν σε ρόλο Γιέλτσιν σ' ένα πραξικόπημα φιάσκο!

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία! Σπουδαία απόπειρα! Προβοκατόρικη αβάντα στον Ερτογάν οργανωμένη δια χειρός του ιδίου! Μας θυμίζει την «βόλτα» που έβγαλαν τα άρματα μάχης ο Γκορματσώφ και ο Γιέλτσιν για να καταφέρουν να διαλύσουν τη Σοβιετική Ένωση, αφού ο λαός την δεν έλεγε να τη διαλύσει. Τι έκαναν τότε ο μεθύστακας και ο πιτσαδόρος της Ρωσικής πολιτικής σκηνής;! Πρώτα έβαλαν τον λαό όλης της Σοβιετικής Ένωσης να ψηφίσει για να διαλύσει τη Σοβιετική Ένωση πιέζοντάς τον με χίλιους δυο τρόπους προς αυτήν την κατεύθυνση! Αφού ο λαός δεν αποδέχτηκε τη διάλυση και ψήφισε με 70% υπέρ της διατήρησης της Σοβιετικής Ένωσης, ο μεθύστακας και ο πιτσαδόρος έβγαλαν τα άρματα μάχης και το στρατό στους δρόμους για να ανέβει ο μεθύστακας μεθυσμένος πάνω σ’ αυτά και να δηλώσει ότι έφραξε με τα στήθη του την απόπειρα της ανατροπής της λαϊκής εξουσίας, προχωρώντας ακριβώς με όλο αυτό το φιάσκο στην ανατροπή της ψήφου του Σοβιετικού λαού! Το τι τμήματα του στρατού κατέβηκαν τότε στο δρόμο, ούτε κουβέντα να γίνεται αφού δεν έπεσε ούτε ντουφεκιά! Για γέλια και για κλάματα! Βέβαια τότε στη Σοβιετική Ένωση αν άρχιζαν οι ντουφεκιές τίποτε δεν θα έσωζε τις δυο καρικατούρες κι έτσι ο μεθύστακας και ο πιτσαδόρος έστησαν ένα πραξικόπημα πανηγυρτζίδικο!
Ο Ερτογάν όμως ήταν πιο σίγουρος κι έτσι έστησε ένα πραξικόπημα με νεκρούς, ώστε να είναι πιο αληθοφανές από του Γκορμπατσώφ και του Γιέλτσιν! Όμως και αυτό το πραξικόπημα πολύ κουτσαίνει για κανονικό πραξικόπημα! Στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν βγάζουν βόλτα ένα μικρό μέρος του στρατού και των αρμάτων μάχης, αφήνοντας τον λαό απέναντι να διαδηλώνει! Στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν γίνονται με την αστυνομία σε ρόλο «αντιστασιακού»! Σε μια Τουρκία που ο λαός δεν τολμάει να διαδηλώσει σε «δημοκρατική» περίοδο, διαδήλωνε χθες απέναντι στις κάνες των όπλων! Μία ριπή να έριχναν τα άρματα εναντίον του πλήθους δεν θα έμενε «διαδηλωτής» στο δρόμο! Ο στρατός όμως αντάλλασε πυροβολισμούς με την ηρωική Τουρκική αστυνομία, η οποία πιστή στο πολίτευμα αντιτάχθηκε στο πραξικόπημα! Σιγά-σιγά θα δώσουμε και διαπιστευτήρια δημοκρατίας στην Τουρκική αστυνομία των βασανισμών και των δολοφονιών αγωνιστών! Όποιος τρώει τέτοια παραμύθια για τέτοιες αντιστάσεις της πλάκας, δεν έχει περάσει έξω από στρατόπεδο ούτε σαν τουρίστας! Όταν δίνεται ετοιμότητα και αρχίζουν να βγαίνουν οι στρατιωτικές δυνάμεις για να πάρουν τις θέσεις μάχης τους εκτός του στρατοπέδου, φοβάσαι μόνο από τον ήχο και την πειθαρχία με την οποία γίνεται η κίνηση! Ο χειρότερος στρατιώτης λειτουργεί σαν καλολαδωμένο γρανάζι της πολεμικής μηχανής! Αν ένα άρμα μάχης περνούσε απάνω από τα οχήματα της χωροφυλακής με τους ηρωικούς χωροφύλακες που μάχονταν απέναντι στα άρματα μάχης, θα τελείωνε το πανηγύρι! Θα έτρεμε το φυλλοκάρδι πολιτών και χωροφυλάκων που σε διατεταγμένη υπηρεσία βγήκαν στους δρόμους να πάρουν μέρος στο θέατρο του Ερτογάν! Αμ το άλλο! Τα αεροπλάνα των «δημοκρατών» κατέρριπταν τα αεροπλάνα των πραξικοπηματιών! Σπουδαίο πραξικόπημα! Ούτε κωμωδία της κακιάς ώρας να ήταν!
Και ο Ερτογάν;! Ο Ερτογάν ωσάν Γιέλτσιν περιδιάβαινε τα αεροδρόμια της Τουρκίας και έδινε συνεντεύξεις από ξηράς και από αέρος, στα μέσα ενημέρωσης (τα οποία ΜΜΕ το «σπουδαίο πραξικόπημα» δεν είχε σχέδιο να τα καταλάβει από την πρώτη στιγμή, αφήνοντάς τα να προπαγανδίζουν διαδηλώσεις εναντίον του καλώντας τον κόσμο να βγει στους δρόμους), χωρίς οι πραξικοπηματίες να τον καταρρίπτουν ή να τον συλλαμβάνουν κατά την προσγείωση! Ίσα-ίσα τον υποδέχονταν «δημοκράτες» χωροφύλακες και στρατιωτικοί σαν τον Καίσαρα! Το μόνο που λείπει είναι ένας λόγος του Ερτογάν πάνω από άρμα μάχης ή πάνω από αεροπλάνο καλύτερα, ώστε αντί να μιμηθεί τον μεθύστακα τον Γιέλτσιν, να τον ξεπεράσει!
Για πιο λόγο όλα αυτά;! Γιατί η καρέκλα του Ερτογάν έτριζε! Γιατί ο Ερτογάν είναι αυτός που κάνει τη βρομοδουλειά της αγοροπωλησίας πετρελαίου με το «Ισλαμικό Κράτος» και οι ιμπεριαλιστές θα ήθελαν σε κάποια στιγμή να τον ξεφορτωθούν, αφού δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά τους όπως πριν! Γιατί ο Ερτογάν είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστών, όπως δημιούργημα των ιμπεριαλιστών είναι και το «Ισλαμικό Κράτος» και έρχονται στιγμές που οι ιμπεριαλιστές προτιμούν να χάσουν τα πιόνια τους, παρά να χάσουν την εξουσία! Άλλωστε και ο Ερτογάν όπως και το «Ισλαμικό Κράτος» είναι αναλώσιμοι. Γιατί όλη η μέχρι τώρα παρουσία του Ερτογάν, ήταν παρουσία ενός φασίστα, καταπιεστή του Τουρκικού λαού και των μειονοτήτων. Το πραξικόπημα θα λειτουργήσει για τον Ερτογάν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ! Μέχρι κι ο Ερτογάν θα κόπτεται για δημοκράτης!
Αν υπάρχει αμφιβολία αρκεί μια ματιά για το πώς έφυγε ο Καραμανλής πριν το πραξικόπημα και πως γύρισε μετά! Η διαφορά είναι ότι εκείνη η κολυμβήθρα κράτησε 7 χρόνια, ενώ αυτή μόνο μία νύχτα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις