Μεγάλο δίλημμα ...

Με «σημείωμα για τις συντάξεις», η κυβέρνηση καταλογίζει στη ΝΔ ότι «λαϊκίζει ασύστολα και ψεύδεται θρασύτατα, όταν χαρακτηρίζει "κεραυνό εν αιθρία" τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Γνωρίζει ότι στο περίφημο "mail Χαρδούβελη" (...) προαναγγελλόταν η κατάργηση του ΕΚΑΣ με τον ευφημισμό του "ανασχεδιασμού" του. Και το κυριότερο: γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η πρόταση Γιούνκερ του Ιουλίου του 2015, το οποίο στήριξε αναφανδόν και με καμπάνιες, περιλάμβανε την άμεση και οριστική κατάργησή του, χωρίς αναπλήρωση, για όλους. Και, φυσικά, θυμάται ότι μαζί με το Ποτάμι, και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπερψήφισαν το καλοκαίρι του 2015 το νόμο 4336/2015, που ρητά προέβλεψε ως μνημονιακή υποχρέωση την κατάργηση του ΕΚΑΣ».
Τι μαθαίνουμε από το «σημείωμα» της κυβέρνησης; Οτι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν δρομολογημένη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν επεξεργαστεί και την επιχειρηματολογία περί «ανασχεδιασμού» του βοηθήματος, προκειμένου να καταπιούν πιο εύκολα οι χαμηλοσυνταξιούχοι την απώλειά του. Στη συνέχεια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις ψήφους των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, υλοποίησε μέχρι κεραίας αυτόν το σχεδιασμό, παραλλάσσοντας ελαφρώς τα επιχειρήματα.
Για παράδειγμα, υπερασπίζεται την κατάργηση του ΕΚΑΣ επειδή «δεν ήταν σύνταξη αλλά επίδομα» και λέει ψέματα ότι ο νέος τρόπος απονομής των συντάξεων το αναπληρώνει.
Στην τελική, αυτό που μένει στους συνταξιούχους είναι το δίλημμα:
Ποιος σου κόβει καλύτερα το ΕΚΑΣ; `H ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή και οι δυο μαζί;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις