Ζωή - ποδήλατο ...

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοιο προπαγανδιστικό οίστρο που έπιασε την «Αυγή» και τα κυβερνητικά στελέχη τη βδομάδα που πέρασε, λίγο ακόμα και θα πιστεύαμε ότι στην Κίνα πήγε ο Μάρκο Πόλο και όχι ο Αλ. Τσίπρας.
Και δώσ' του πανηγύρια για την «εικόνα της χώρας στο εξωτερικό» που αλλάζει και δώσ' του οι μεγάλοι τίτλοι για τα δισ. των επενδύσεων που θα ρίξει η COSCO στον Πειραιά, για τους κινεζικούς κολοσσούς των νέων τεχνολογιών και την Ελλάδα που είναι - λέει - «το κεφάλι του δράκου» της ΕΕ, που τραβάει πρώτο και ακολουθεί και το σώμα (μ' αυτό ειδικά γελάσαμε πολύ).
Βέβαια, το παραμύθι της καπιταλιστικής ανάπτυξης για όλους και των επενδύσεων που θα φέρουν χρήμα στους εργαζόμενους δεν έχει μόνο... δράκους. Εχει και υψηλούς συμβολισμούς.
Ενας τέτοιος είναι και το περιβόητο ποδήλατο που χάρισε στον πρωθυπουργό ο Κινέζος ομόλογός του και «ό,τι συμβολίζει για το ψηφιακό άνοιγμα της Κίνας στην Ελλάδα», όπως μας ενημέρωσε η «Αυγή».
Εμείς πάλι, αν κρίνουμε από τις «παραινέσεις» για λιγότερες απεργίες και διεκδικήσεις, ο μόνος συμβολισμός που βλέπουμε είναι η ζωή - ποδήλατο που περιμένει τους εργαζόμενους, στον «παράδεισο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις