Πάντα ... επιτυχίες

Το γνωστό παραμύθι ότι από την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης «καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε» επανέλαβε χτες από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.
Καταρχάς, μειωμένες σε σχέση με όσα απέδιδε το προηγούμενο σύστημα είναι οι κύριες συντάξεις, που προκύπτουν στο εξής με το νέο τρόπο υπολογισμού που θέσπισε η κυβέρνηση. Αλλά και οι ήδη αποδιδόμενες συντάξεις βρίσκονται υπό διαρκή αίρεση, με δεδομένο ότι η «προσωπική διαφορά» που εφηύρε η κυβέρνηση για να μην κάνει τώρα ονομαστικές μειώσεις, θα είναι η πρώτη που θα περικοπεί μετά το 2018, πιθανότατα με εργαλείο τον λεγόμενο «αυτόματο κόφτη».
Κατά τ' άλλα, είναι απολαυστικές οι ομολογίες του υπουργού Εργασίας στη Βουλή, όπου παραδέχτηκε ότι και τα μερίσματα του Δημοσίου μειώθηκαν και νέα μείωση έρχεται στις επικουρικές και το ΕΚΑΣ καταργήθηκε. Επομένως, το «δεν μειώθηκαν οι κύριες συντάξεις» δεν είναι μισή αλήθεια, άλλα ένα ολόκληρο ψέμα, αφού το εισόδημα των συνταξιούχων μειώθηκε στο σύνολό του από την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και έπεται (χειρότερη) συνέχεια.
Αφήστε που ο υπουργός κομπάζει ότι στα Εργασιακά θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με το Ασφαλιστικό, υποσχόμενος και εκεί τέτοιες μεγάλες ...επιτυχίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις