Magician’s hat…

Οι πρόεδροι στις ΗΠΑ διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Όλοι τους όμως κατέχουν καλά την τέχνη της προπαγάνδας του πολέμου, πώς να στήσουν άδικους και βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Ο τρόπος για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις προς διασφάλιση των συμφερόντων των ΗΠΑ παραμένει αναλλοίωτος από την εποχή των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Ακολούθησαν το Ιράκ και η Λιβύη και τώρα η Συρία.
Η αμερικανική πολιτική δεν λειτουργεί με το τι λέει ο κάθε φορά πρόεδρος. Εχει συνέχεια η πολιτική των ΗΠΑ όπως και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Και, βεβαίως, τέτοια προσχήματα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η τελευταία πείρα -για να μην πάμε πάρα πολύ μακριά- μας έχει αποδείξει ότι χρησιμοποιούνται πάρα πολύ συχνά από τους Αμερικανούς.
Με φύλο συκής τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας και της Λιβύης, τα χημικά στην περίπτωση του Ιράκ και της Συρίας.
Μπ. Κλίντον για το χτύπημα της Γιουγκοσλαβίας: Η επίθεση έχει στόχο την αποτροπή μιας «τεράστιας πυρκαγιάς» στα Βαλκάνια. Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στρέφονται «μόνο κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς» και έχουν στόχο τον τερματισμό της καταπίεσης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. «Σας κλέβει το μέλλον σας και αναγκάζει τους γιους σας να πολεμούν σε μία παράλογη σύρραξη που εσείς δε ζητήσατε και αυτός δεν έκανε τίποτε για να την εμποδίσε»
Τζ. Μπους για το χτύπημα του Ιράκ: «Όπως και στην περίπτωση του Αφγανιστάν, έτσι κι εδώ θα προσφέρουμε στο λαό, τρόφιμα, φάρμακα και ελευθερία (…)
Ο δικτάτορας που συγκεντρώνει τα ποιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο, τα έχει ήδη χρησιμοποιήσει σε χωριά αφήνοντας χιλιάδες απο τους δικούς του ανθρώπους νεκρούς, τυφλούς ή ανάπηρους. Οι Ιρακινοί πρόσφυγες μας έχουν πει πολλές μαρτυρίες, βασανιστήρια σε παιδιά με τους γονείς να παρακολουθούν. Υπάρχουν αίθουσες βασανιστηρίων στο Ιράκ, με ηλεκτροσόκ, οξύ στο δέρμα, κόβουν γλώσσες, βιασμούς και αν αυτό δεν είναι κακό, τότε το κακό δεν έχει νόημα!».
Μπ. Ομπάμα για το χτύπημα της Λιβύης: «Μην αυταπατάσθε: επειδή ενεργήσαμε γρήγορα, αποφεύχθηκε μια ανθρωπιστική καταστροφή και σώθηκαν αναρίθμητες ζωές αθώων πολιτών, ανδρών, γυναικών και παιδιών (…) Κάθε Αμερικανός μπορεί να είναι υπερήφανος για τις ζωές που σώσαμε στη Λιβύη».
Ντ. Τραμπ: για το χτύπημα της Συρίας: «Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλυτικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο».
Τα προσχήματά τους σε όλες τις περιπτώσεις, τα έχουν πληρώσει οι λαοί με το αίμα τους.
Η επίθεση στη Συρία ανοίγει νέο «κεφάλαιο» και οξύνει τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, συμπαρασύροντας σε αυτόν τον «κυκεώνα» και τη χώρα μας, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί δυναμικά την εμπλοκή της στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, για λογαριασμό της αστικής τάξης, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισής της, εκθέτοντας το λαό σε νέους κινδύνους.
Γι’ αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία το αίτημα να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας. Να απεμπλακεί η χώρα μας από το νέο μακελειό που ετοιμάζουν στην περιοχή.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις