Μνημείο θράσους

Μνημείο απύθμενου θράσους αποτελεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά, που φτάνει στο σημείο να αποδίδει ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.
Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
«Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα. Μάχη που, στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται. Ομως οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις, ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Οπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων».
Να λοιπόν που για τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαφύλαξε ως κόρη οφθαλμού και την επέκτεινε ακόμα περισσότερο, έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι, που δεν στήριξαν όσο θα έπρεπε την κυβέρνηση στην «τεράστια μάχη» που έδωσε για να υπερνικήσει τον αρνητικό συσχετισμό!
Γίνεται φανερό ότι όσο προχωρά η κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων, τόσο η κυβέρνηση θα αναζητά καταφύγιο στην πρόκληση και στο ψέμα. Γι' αυτό χρειάζεται η απάντηση στην αντιλαϊκή της πολιτική και την κοροϊδία να είναι ηχηρή και μαζική, με τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις