Κερδίζει επάξια τα εύσημα

Οι αλληλοκατηγορίες που ανταλλάσσουν κατά καιρούς η κυβέρνηση και η ΝΔ με αιχμή τα Εργασιακά, είναι κανονικός «χαρτοπόλεμος».
Για παράδειγμα, είδαμε πρόσφατα την υπουργό Εργασίας να «ξιφουλκεί» κατά της ΝΔ, αναφέροντας πως «τουλάχιστον 12 νόμοι και μία ΠΥΣ ισοπέδωσαν την αγορά εργασίας την καταστροφική περίοδο 2010-2014» και ότι τους νόμους αυτούς η ΝΔ είτε τους ψήφισε, «είτε τους υπηρέτησε πιστά», με αποτέλεσμα να αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων, να μειωθεί η αποζημίωση απόλυσης, να καταργηθούν επιδόματα και να παγώσουν ωριμάνσεις, να μειωθεί η αμοιβή υπερωρίας και υπερεργασίας, αλλά και ο κατώτατος μισθός κατά 22% και κατά 32% για τους νέους.
Η απαρίθμηση όμως των νόμων με τους οποίους η ΝΔ «φιλοδώρησε» το κεφάλαιο, δεν «σώζει» την κυβέρνηση από τις ευθύνες που τη βαραίνουν για τη συνέχιση και την ενίσχυση της ζούγκλας στην αγορά εργασίας. Και επειδή «το κράτος έχει συνέχεια», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κατάργησε ούτε μια αντεργατική διάταξη απ' όσα αναφέρει η υπουργός Εργασίας, δεν άλλαξε ούτε ένα «ν» από το αντεργατικό πλαίσιο, ενώ τώρα στρώνει το έδαφος για ακόμα χειρότερες αλλαγές.
Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο οι «σύμμαχοί» της μέσα κι έξω από τη χώρα, και προπάντων το κεφάλαιο, της αποδίδουν τα εύσημα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις