Μοιράζει την ευθύνη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να επιδιώξει τον ευρύτερο δυνατό διάλογο, και πολιτικό και κοινωνικό, γιατί χωρίς την ευρύτερη δυνατή ομοψυχία δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε την πρόκληση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, ούτε την πρόκληση της αντιμετώπισης της επιθετικότητας της τουρκικής ηγεσίας», σημειώνει σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.
Λίγες μέρες πριν, η «Αυγή» επισήμανε δυο προϋποθέσεις για ανάκαμψη και «φυγή προς τα μπρος»: «Το πολιτικοοικονομικό σχέδιο της ανασυγκρότησης, το οποίο κατά συνθήκην θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "εθνικό", και τη συστράτευση όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας που ενδιαφέρονται γι' αυτό το στόχο (...)».
Είναι φανερό ότι η «αλλαγή ατζέντας» που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδευτεί με ιαχές και εκκλήσεις για «εθνική ομοψυχία» και συστράτευση στο στόχο της «παραγωγικής ανασυγκρότησης», που, όπως κι αν την ονομάσουν, ταυτίζεται με την προσπάθεια ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Βέβαια, σ' αυτό το στόχο, που απαιτεί θυσίες δίχως τέλος για το λαό, συγκλίνουν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από επιμέρους ενστάσεις και διαφορές.
Αυτό που επείγει για την κυβέρνηση και ευρύτερα για το αστικό πολιτικό σύστημα, είναι να γίνει πιο ενεργή και η συστράτευση του λαού στους «αναπτυξιακούς» στόχους του κεφαλαίου.
Με τον τρόπο της, επομένως, η κυβέρνηση διαμοιράζει την ευθύνη για την επίτευξη αυτού του στόχου και στα άλλα αστικά κόμματα, κυρίως στη ΝΔ, ενώ ανασύρει και τον μπαμπούλα της γεωπολιτικής αστάθειας για να τρομοκρατήσει και να παραλύσει τις λαϊκές αντιδράσεις στους επόμενους γύρους μέτρων...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις