Προετοιμασία εδάφους

Με το Φορολογικό ασχολείται τώρα τελευταία συχνά - πυκνά η «Αυγή». Τι μας λένε; Οτι τα στοιχεία δείχνουν πως 7 στα 10 ευρώ φόρων προέρχονται από μισθούς και συντάξεις. Το γδάρσιμο βέβαια μισθωτών - συνταξιούχων και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το ξέραμε. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λοιπόν, έχει το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η κυβερνητική εφημερίδα: Το καθεστώς αυτό, γράφει, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, «όχι μόνο γιατί δεν πρέπει, επειδή είναι άδικο κ.λπ. κ.λπ., αλλά επειδή δεν είναι βιώσιμο»!
Δηλαδή, σου λέει, δεν είναι το θέμα ότι γδέρνουμε μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά ότι σε λίγο δε θα μένει τίποτα να γδάρουμε για να βρεθούν λεφτά, ώστε να πιάνονται οι «στόχοι» του κεφαλαίου, να βρίσκεται «ζεστό» χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και για να αποπληρώνονται τα «σπασμένα» που δημιούργησε η καπιταλιστική «ανάπτυξη» των προηγούμενων χρόνων.
Κι έτσι, ποια είναι η - κατά την «Αυγή» - «προ πολλού γνωστή απάντηση στο πρόβλημα»; Η «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», όπως ακριβώς ζητάει και ο ΣΕΒ. Μη φανταστείτε, όμως, ότι θα φορολογήσουν το κεφάλαιο, ή ότι σκέφτονται να πάρουν πίσω καμία από τις 50 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Εξάλλου, και η επιμονή τους ότι το αφορολόγητο όριο «χτίζεται» «εύκολα» για τα λαϊκά νοικοκυριά, δείχνει το ποιος μπαίνει στο στόχαστρο. Δεν είναι άλλος από το λαό, που με τις αστειότητες αυτές προσπαθούν οι κυβερνητικοί να τον εξοικειώσουν με το τσεκούρι στο αφορολόγητο που έχουν αποφασίσει και που θα πιάνει ακόμα και τους εργαζόμενους του 500άρικου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις