Στέρεψε από λέξεις

«Ανάπτυξη - ανάπτυξη - ανάπτυξη» ήταν το «τρίπτυχο» με το οποίο έκλεισε ο Αλ. Τσίπρας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη, προαναγγέλλοντας «πολιτική αντεπίθεση».
Τι περιλαμβάνει η αντεπίθεση; «Επενδυτικά πρότζεκτ», «καταπολέμηση της γραφειοκρατίας», «αναπτυξιακά αποτελέσματα» σε Ενέργεια, μεταφορές, υποδομές, δίκτυα, τουρισμό, αγροτική παραγωγή κ.λπ...
Βεβαίως, αυτά απευθύνονται στο κεφάλαιο, γιατί όταν η ομιλία του έφτασε στις πιο συγκεκριμένες «προτεραιότητες», οι πομπώδεις εκφράσεις εξαντλήθηκαν.
Ηρθε η σειρά της «κοινωφελούς εργασίας», των προγραμμάτων ΕΣΠΑ (διαχείριση της φτώχειας), της καταπολέμησης της «διαρθρωτικής ανεργίας», αλλά και της ...προστασίας των εργαζομένων, όσο βέβαια «επιτρέπει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο...».
Με λίγα λόγια; Οσες φορές και να επαναλάβει τη λέξη «ανάπτυξη» η κυβέρνηση, το πραγματικό της περιεχόμενο για τους εργαζόμενους θα περιγράφεται πάντα με το δημοφιλές «δουλίτσα να 'ναι κι ό,τι να 'ναι», μισοδουλειά - μισοζωή και προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις