Υπάλληλος του Σοβιετικού κρατισμού…

gallery thumbnail
"Η Ελλάδα είναι το τελευταίο προπύργιο του σοβιετικού κρατισμού". "Για δεκαετίες υπήρχε μια απολύτως ελεγχόμενη και κρατικά κατευθυνόμενη οικονομία με υπερ-δανεισμό του Δημοσίου, με κρατικές επιχειρήσεις ακόμα και στους πιο απίθανους τομείς, με συντεχνίες που είχαν αποσπάσει απίστευτα προνόμια (συντεχνίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν και οι αριστεροί αντίπαλοι των κυβερνήσεων) και μια οικονομία των ημετέρων"!
Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας! Τις δηλώσεις αυτές δεν τις έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν τις έκανε ο Μάκης Βορίδης! Τις έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης! Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο μάχιμος αυτός πολιτικός, ο άλλος λεβέντης της πολιτικής σκηνής (γεμίσαμε με λεβεντιές), μας λέει ότι στην Ελλάδα δεν είχαμε και δεν έχουμε καπιταλισμό, αλλά Σοβιετικό κρατισμό! Δεν θα ασχοληθούμε με τις σχέσεις παραγωγής στην Ελλάδα και στη Σοβιετική Ένωση γιατί φαντάζει αστειότητα το να προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα! Να προσπαθείς δηλαδή να εξηγήσεις ότι στην Ελλάδα ο εργαζόμενος παράγει για να πλουτίσει το αφεντικό του, ενώ στην Σοβιετική Ένωση παρήγαγε για το κοινωνικό σύνολο, αφού τα μέσα παραγωγής ανήκαν στο λαό! Δεν θ’ ασχοληθούμε όμως είπαμε με αυτό!
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, η άλλη μεγάλη λεβεντιά του πολιτικού σκηνικού, υπήρξε υπάλληλος του Σοβιετικού Ελληνικού κράτους από το 2000 έως το 2003, εργαζόμενος στην ΕΡΤ. Κατά την περίοδο λοιπόν της υπαλληλίας του στο Σοβιετικό κράτος ελάμβανε σύμφωνα με τη δική του εκδοχή 10.270 ευρώ το μήνα ή 460 ευρώ ανά εκπομπή, ενώ σύμφωνα με την εκδοχή άλλων, τότε συναδέλφων του δημοσιογράφων, ελάμβανε πάνω από 20.000 ευρώ ανά εκπομπή! Εμείς θα πιστέψουμε τον Σταύρο Θεοδωράκη και δεν θα ασχοληθούμε με τα αστρονομικά ποσά που αναφέρουν οι άλλες εκδοχές για την μισθοδοσία του. Θα πιστέψουμε ότι ελάμβανε 10.270 ευρώ το μήνα και θα φωνάξουμε “ζήτω το Σοβιετικό Ελληνικό κράτος”! Θέλουμε πίσω την Ελληνική Σοβιετική Ένωση και διεκδικούμε μισθό σαν κι αυτόν που ελάμβανε ο Σταύρος Θεοδωράκης! Άντε για να μην φανούμε και πλεονέκτες γιατί οπωσδήποτε δεν διαθέτουμε τη δική του μεγαλοφυΐα, ας μας κόψει το Σοβιετικό κράτος τον μισό μισθό από αυτόν που έπαιρνε ο Θεοδωράκης! Ας μας δώσει το 1/3, το 1/4 έστω το 1/5 του μισθού που έπαιρνε!
Προφανώς όταν μιλάει ο Σταύρος Θεοδωράκης για συντεχνίες με τεράστια προνόμια δεν βάζει μέσα τον εαυτό του! Βάζει για παράδειγμα τους εργαζόμενους στα ορυχεία της ΔΕΗ που με τη βάρδια, τις υπερωρίες και ότι άλλο εξοντωτικό κάνουν σ’ ένα χώρο δουλειάς που μοιάζει με κάτεργο, ελάμβαναν 3.000 ευρώ το μήνα! Βέβαια εκείνοι είναι αστοιχείωτοι και αγράμματοι και προφανώς δεν είναι δυνατόν να έχουν την τύχη του λεβέντη πολιτικού Σταύρου Θεοδωράκη! Ή στις συντεχνίες εντάσσει τους τεμπελχανάδες δάσκαλους που χωρίς να κοπιάσουν ελάμβαναν 1.800 ευρώ το μήνα! Αυτοί ναι μεν είναι μορφωμένοι άλλα είναι τεμπέληδες οπότε και πάλι δεν ήταν δυνατόν να εξομοιωθεί ο μισθός τους με αυτόν του Σταύρου Θεοδωράκη! Συντεχνία σίγουρα στο μυαλό του Σταύρου Θεοδωράκη είναι κι εκείνοι οι αστοιχείωτοι οδοκαθαριστές που ελάμβαναν παραπάνω από 1.500 ευρώ το μήνα και κατέστρεφαν το κράτος γιατί έβγαιναν στη σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα από τους άλλους εργαζόμενους λόγω της ένταξής τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!
Διαβάσαμε κακεντρεχή σχόλια από τους λεγόμενους “ταξικούς” που “κάρφωναν” τον Σταύρο λέγοντας πως “είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε”! Γιατί ο καπιταλισμός “μπουκώνει” κάποιους με εκατομμύρια για να πείσουν τους πολλούς ότι πρέπει να ζήσουν με ψίχουλα κι ότι για τα δεινά που περνούν, φταίει το ότι μια φορά την εβδομάδα αγόραζαν τυρόπιτα και έπιναν καφέ στην πλατεία!
Εμείς όμως επειδή εκτιμούμε βαθύτατα τον λεβέντη Σταύρο Θεοδωράκη που τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, δηλώνουμε ότι δεν γουστάρουμε καθόλου τους εργάτες των ορυχείων, τους δασκάλους, τους οδοκαθαριστές και όλες τις άλλες συντεχνίες των βρωμοπόδαρων με τους λιγδιάρικους μισθούς! Εμείς είμαστε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ελληνικό Σοβιετικό κράτος και φωνάζουμε “ζήτω ο Σοβιετικός μισθός του Θεοδωράκη, θέλουμε κι εμείς τέτοιον”!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις