Παράδεισος, αλλά για το κεφάλαιο

«- ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Μέχρι και 5 δισ. ευρώ έως το 2016.

- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: 120.000 νέες θέσεις εργασίας.

- ΓΕΩΡΓΙΑ: Στροφή σε μεγαλύτερες επενδύσεις.

- 80.000 - 100.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εργαλείο η επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων»

Είναι μερικοί από τους τίτλους στον αστικό Τύπο μία μέρα μετά τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ. Και νομίζει κανείς ότι στη χώρα οι εργαζόμενοι θα ζουν περίπου σε έναν παράδεισο. Μόνο που όλα όσα περιγράφουν συγκροτήματα του αστικού Τύπου δεν αφορούν την καλύτερη ζωή των εργαζομένων αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι επενδύσεις στην ενέργεια δεν αφορούν τον εργάτη και την οικογένειά του που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα, γιατί θα εξακολουθεί να μην μπορεί να το πληρώσει και μπορεί να ζει και στο σκοτάδι και το κρύο.

Οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό αφορούν δουλειές για μερικούς μήνες και μεροκάματα πείνας των 400 ευρώ για δουλειά όποτε θέλει ο εργοδότης.  

Οι επενδύσεις στη Γεωργία και την αγροτική παραγωγή αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους μεγάλους του κλάδου γιατί η φτωχή αγροτιά έχει ξεκληριστεί και δουλεύει με μεροκάματα στα χωράφια που κάποτε ήταν δικά της.

Οι αυτοκινητόδρομοι θα φέρουν τεράστια κέρδη στους μεγαλοκατασκευαστές και ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει και για την κατασκευή και για τη χρήση τους με τα πανάκριβα διόδια. Όσο για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, τέτοια φύκια και μεταξωτές κορδέλες πούλαγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με την Αττική Οδό, τους εθνικούς οδικούς άξονες και παρόλα αυτά η ανεργία στον κλάδο των κατασκευών τσακίζει κόκαλα.

Η Ενέργεια, η Αγροτική Παραγωγή, οι Βασικές Υποδομές της χώρας μπορούν να δώσουν οφέλη στο λαό μόνο όταν ο λαός τα έχει στην ιδιοκτησία του.

902gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις