Η όποια ανάπτυξη που τάζουν αφορά το μεγάλο κεφάλαιο...

ΤΟ 2013 ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ«στο δρόμο της ανάπτυξης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ΟΟΣΑ, πάλι, εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα «μετά το 2014». Εμείς, τώρα, ποιον να πιστέψουμε;

Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη: Κανέναν από τους δύο. Και το 2013, και το 2014, και το 2015, και τα επόμενα χρόνια, αυτό που προωθούν είναι νέα μέτρα, πιέσεις και «θυσίες» για τους εργαζόμενους και το λαό.

Οσο για την περίφημη «ανάπτυξη», την έχουν προετοιμάσει από τώρα με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει. Θα είναι, όμως, «ανάπτυξη» για το κεφάλαιο. Οπως πάντα.

ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και η ανάλυση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: Σήμερα λέει αντιμάχονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση η «ορθολογική» και η «ανορθολογική» προσέγγιση των πραγμάτων. Φυσικά, ο ίδιος υποστηρίζει την πρώτη ως ...λογικός άνθρωπος.

Εμείς, πάλι, δεν πιστεύουμε ότι η ΕΕ χωρίζεται σε ...τρελούς και λογικούς. Σε εχέφρονες και παράφρονες. Αντιθέτως, κύκλους που υποστηρίζουν (απολύτως λογικά) πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα βλέπουμε.

Μπορεί κάποιοι να συντάσσονται με ένα τμήμα του κεφαλαίου και κάποιοι με ένα άλλο, όμως ξέρουν πολύ καλά να βάλλουν αμφότεροι εναντίον των λαών. Καθένας με τον τρόπο που τον βολεύει.

Ετσι, λοιπόν, ο Ε. Βενιζέλος και η κυβέρνησή του, δεν είναι η ...«φωνή της λογικής». Αντιθέτως, είναι οι εκφραστές ενός συστήματος που προωθεί το μεγαλύτερο παραλογισμό: Αυτοί που παράγουν να φτωχαίνουν και τα παράσιτα να κερδοσκοπούν.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που δεν το προσέξατε, ο Ζ. Μπαρόζο, πρόεδρος της Κομισιόν, για πολλοστή φορά, «χαιρέτισε» τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση. Από «χαιρετούρα» έχουμε χορτάσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις