Το λαϊκό εργατικό κίνημα αποκαλύπτει - απομονώνει τα φασιστοειδή

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου εργατικά σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, μαθητές, εναντιώνονται έμπρακτα στους τραμπουκισμούς της «Χρυσής Αυγής». Απομονώνουν τα φασιστοειδή, εμποδίζουν στην πράξη κάθε προσπάθειά τους να διχάσουν την εργατική τάξη, να της περάσουν φίμωτρο και αλυσίδες προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Το τελευταίο διάστημα η ναζιστική οργάνωση παίρνοντας διαρκώς πάσες από τη συγκυβέρνηση ανοίγει μια σειρά θέματα: Ζητά στοιχεία για το πόσοι «νόμιμοι» μετανάστες εργάτες (με καθεστώς ασύλου ή άλλο) δουλεύουν στην Ελλάδα. Οτι τάχα αυτοί (και όχι το εκμεταλλευτικό σύστημα) ευθύνονται για την ανεργία των Ελλήνων.

Ζητά στοιχεία για πόσα μεταναστόπουλα φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς (σημειωτέον ότι η κυβέρνηση όντας ταξικά στο ίδιο μετερίζι με τη οργάνωση, σπεύδει να της χορηγήσει τα στοιχεία που ζητά). Το προηγούμενο διάστημα τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής απείλησαν μετανάστες ότι θα τους κάψουν ζωντανούς αν δε φύγουν από τη χώρα. Ξυλοφόρτωσαν βιοπαλαιστές επειδή δεν τους άρεσε το χρώμα και το θρήσκευμά τους. Με σειρά εμετικών ανακοινώσεων που βγάζουν «λάδι» μεγαλοεργοδοσία και ΕΕ, προσπαθούν να βάλουν εργαζόμενους και άνεργους ενάντια σε άλλους εργαζόμενους και άνεργους. Ακόμα ακόμα, επιτέθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια σε μαθητές και εργάτες που καλούσαν σε εξαγγελθείσες απεργίες.

Αυτό είναι το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπό της οργάνωσης που χρησιμοποιείται ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ομως, πλέον δε μένει αναπάντητο. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα έμπρακτης απομόνωσης και καταγγελίας:

-- Στις 17/10 πληρωμένη απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους μαθητές στο εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πήρε χρυσαυγίτης που φοιτά στο σχολείο, όταν προσπάθησε με απειλές και εκφοβισμό να εμποδίσει εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της επομένης. Το συνεργείο με τους νεολαίους εργαζόμενους, που βρέθηκε έξω από το ΕΠΑΛ στις 17/10 με το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δέχτηκε επίθεση από τον χρυσαυγίτη που ανήκει στον «πυρήνα» Γιαννιτσών. Με θράσος απαίτησε από τους νεολαίους να βγουν έξω από το προαύλιο του σχολείου, να μη μοιράσουν τις προκηρύξεις στους μαθητές, που σημειωτέον είναι όλοι εργαζόμενοι, γιατί «αλλιώς θα επιβάλει το νόμο». Φωνάζοντας οργισμένα «έξω από δω παλιοκομμούνια», έφτασε να απειλεί ότι «αν δεν το κάνουν αμέσως, θα φύγουν από εκεί με κομμένα τα κεφάλια»! Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαθητές απαίτησαν από το χρυσαυγίτη να σταματήσει τις απειλές, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίζει η Χρυσή Αυγή το ρόλο της Αστυνομίας μέσα στα σχολεία. Οι ίδιοι κάλεσαν τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ να μείνουν και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους μαθητές που δεν είχαν έρθει ακόμα. Πολλοί, μάλιστα, προθυμοποιήθηκαν να μοιράσουν οι ίδιοι τα φυλλάδια, έδωσαν ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση της επόμενης μέρας στα Γιαννιτσά.

-- Τον Σεπτέμβρη προηγήθηκε ανάλογη αποστομωτική απάντηση στην παρουσία χρυσαυγιτών στην είσοδο του εργοστασίου «Παπουτσάνης», όπου οι ίδιοι οι εργάτες δεν τους επέτρεψαν καν την είσοδο.

-- Αρχές Νοέμβρη τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ του Λαγκαδά, για να καλέσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που γινόταν εκείνη τη μέρα. Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Τους έτρεψαν σε φυγή αποσπώντας από τα χέρια τους τα ρόπαλα που κρατούσαν. Ακολούθως, εργαζόμενοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και φοιτητές με τις σημαίες του ΜΑΣ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά, καταγγέλλοντας τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Με συνθήματα όπως «Στην εργατιά δεν πιάνουν απειλές κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές», «Φασίστες, Χίτες, χρυσαυγίτες», «Να συλληφθούν τώρα οι τραμπούκοι», κάλεσαν το λαό να απομονώσει τους «χρυσαυγίτες». Η πορεία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στους δρόμους του Λαγκαδά.

-- Επίσης, αρχές Νοέμβρη φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν (ως τσιράκια αφεντικών), «νταβατζηλίδικα» να πλασάρουν φθηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Σαν απάντηση έλαβαν αυστηρή προειδοποίηση από το Συνδικάτο Οικοδόμων μην ξανατολμήσουν να απειλήσουν οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το Συνδικάτο και όλους τους οικοδόμους Ελληνες και μετανάστες.

-- Προχθές στην Καλλιθέα κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ιατρεία του ΙΚΑ) πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου, το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω δήμων. Αφορμή η πληθώρα κρουσμάτων τρομοκράτησης και τραμπουκισμού το τελευταίο διάστημα από μέλη της Χρυσής Αυγής, απέναντι σε μετανάστες, με πιο πρόσφατο αυτό στα ιατρεία του ΙΚΑ που ζητούσαν από ασθενείς διαπιστευτήρια για το εάν είναι Ελληνες ή όχι. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ενημέρωσαν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό με εξόρμηση που έκαναν εντός και εκτός του υποκαταστήματος. Μοίρασαν σχετική ανακοίνωση - καταγγελία και κάλεσαν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Η εξόρμηση κατέληξε σε παρέμβαση στο γραφείο του αναπληρωτή διευθυντή όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατήγγειλαν τη Χρυσή Αυγή. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθυντής τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ιατρικό προσωπικό δεν έχουν εμποδίσει ποτέ κανέναν άνθρωπο να εξετασθεί, ούτε ποτέ πρόκειται να αφήσουν τέτοια περιθώρια στο μέλλον.

-- Αξιοσημείωτη και η στάση των τρίτεκνων που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και δεν επέτρεψαν να τους μιλήσει ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, Ηλ. Κασιδιάρης.

-- Τις μέρες γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, τα φασιστοειδή προχώρησαν πάλι σε μια σειρά προκλήσεις. Ξανά ανεπιτυχώς. Χαρακτηριστική η περίπτωση αποφασιστικής αντίστασης των εκπαιδευτικών του2ου ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της μαζικής παρέμβασης ΚΚΕ και ΚΝΕ, όπου συνετρίβη η προσπάθεια μαθητών - μελών της Χρυσής Αυγής να εμποδίσουν το γιορτασμό. Οι χρυσαυγίτες επί μέρες αντιδρούσαν και ζητούσαν να μη γίνει, εξαπολύοντας διάφορες απειλές. Η Κομματική Οργάνωση Ευόσμου του ΚΚΕ και η ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο σχολείο, με ανακοίνωση για το περιεχόμενο του γιορτασμού του Πολυτεχνείου και τα σύγχρονα μηνύματά του για το λαό και τη νεολαία. Οι μαθητές - μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν, μάταια, να εμποδίσουν την εξόρμηση. Η προκήρυξη έφτασε στα χέρια όλων των μαθητών. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μίλησε με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το γιορτασμό, όπως και έγινε.

-- Δύο χρυσαυγίτες εξωσχολικοί πήγαν στο Λύκειο Τριλόφου και έλεγαν στους μαθητές, ότι φέτος δεν πρέπει να τολμήσουν να κάνουν γιορτή για το Πολυτεχνείο, γιατί αν τολμήσουν, θα πάνε και θα τα σπάσουν. Οι μαθητές αντέδρασαν και τους γύρισαν απαξιωτικά την πλάτη.

-- Απειλές εξαπέλυσαν και στο 8ο ΕΠΑΛ στον Ευκλείδη, στη Θεσσαλονίκη, ότι τάχα δε θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο. Οχι μόνο έγινε η εκδήλωση όπως αυτή διοργανώθηκε από τους καθηγητές, μα επιπλέον στη συνέχεια με πρωτοβουλία του 15μελούς, στο προαύλιο του σχολείου μίλησε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών '67-'74. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση που ανέδειξε τα διδάγματα του Πολυτεχνείου και την επικαιρότητά τους σήμερα.

Αυτά και άλλα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι λαός και νεολαία μπορούν να αποκαλύψουν παραπέρα τους χρυσαυγίτες, το βρώμικο ρόλο τους ως τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, να τους αντιμετωπίσουν, να τους απομονώσουν. Πολιτικά, μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Καμία ενέργειά τους αναπάντητη. Αποκάλυψή τους παντού και ταξική απομόνωσή τους.

Θ.ΜΠ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις