Και η ΓΣΕΕ στην εταιρεία ντίλερ των μονοπωλίων

Το ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο έχουν αναδείξει ως κορυφαίο στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις που μαζί με το φθηνό εργατικό δυναμικό θα μετατρέψουν τη χώρα σε νέο «Ελντοράντο» για τα μονοπώλια είναι γνωστό σε όλους. Προς τούτο η κυβέρνηση συγκρότησε και την εταιρεία «Επενδύστε στην Ελλάδα», η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ο μεσίτης για να προωθήσει τα «πλεονεκτήματα» της χώρας, στην πραγματικότητα είναι ο προξενητής που οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, η δημόσια περιουσία και υποδομές και κυρίως οι εργαζόμενοι θα παραδοθούν στα διεθνή και ντόπια μονοπώλια.

Λιγότερο γνωστό όμως είναι το γεγονός ότι στο ΔΣ της εταιρείας αυτής μαζί με τους ανθρώπους της «αγοράς» και εκπροσώπους του ΣΕΒ, των μεγαλοξενοδόχων και των τραπεζιτών, φιγουράρει και το όνομα του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου. Βέβαια, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό.

Εννοείται ότι εκεί ο Γ. Παναγόπουλος συμμετέχει με το «θεσμικό του ρόλο», ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ - όπως θα 'λεγε και ο ίδιος - αναρωτιέται όμως κανείς αν αυτή είναι η δουλειά και η αποστολή της ΓΣΕΕ. Να βρίσκει δηλαδή και να διευκολύνει το κεφάλαιο για να ανοίγουν οι δουλειές του. Δουλειές που πάνε να στηθούν πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών σχέσεων και της στυγνής εκμετάλλευσης των εργατών, για τις οποίες κατά τ' άλλα χύνει κροκοδείλια δάκρυα η ΓΣΕΕ, αν και έβαλε πλάτες να περάσουν. Ομως, όταν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει κάνει εικόνισμα την «ανταγωνιστικότητα» και την «ανάπτυξη» με την ενίσχυση των επιχειρήσεων, τίποτα πλέον δεν εκπλήσσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις