Βραβείο για τον καλύτερο εργοδότη...

Ανεργία πάνω από 25%. Μισθοί πείνας. Συλλογικές συμβάσεις εξαθλίωσης. Υποσιτισμός παιδιών. Άγρια φορολόγηση. Η πραγματικότητα του εργάτη και της οικογένειάς του.

Διαγωνισμός για βραβείο στον «καλύτερο εργοδότη». Η πραγματικότητα της συγκυβέρνησης, του υπουργείου Εργασίας και του κεφαλαίου.

Κι όμως. Είναι αληθινό. Στις 14 Δεκέμβρη το υπουργείο Εργασίας βραβεύει τον «καλύτερο εργοδότη». Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν ένα αφεντικό τσακίζει τους μισθούς των εργατών, απολύει, δεν πληρώνει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό που είναι αρκετό για να πάρει το βραβείο είναι να «δημιουργεί κουλτούρα κατά των διακρίσεων και σεβασμού της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο». Το υπουργείο λοιπόν θα βραβεύει όποιον εργοδότη καταφέρει καλύτερα να: ευαισθητοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό σε ζητήματα διαχείρισης της ποικιλομορφίας, να ευαισθητοποιεί σχετικά με τα δικαιώματα των φορέων HIV, μεταναστών, προσφύγων, να υποστηρίζει τα ΑμΕΑ κ.ά.

Στόχος του έργου όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου είναι: «Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού, στο πεδίο της εργασίας και της απασχόλησης».

Είναι προκλητικοί. Οδηγούν στην απόγνωση ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Καταργούν δομές πρόνοιας. Κόβουν επιδόματα από τα άτομα με αναπηρίες. Τα αφεντικά καταγγέλλουν στην αστυνομία μετανάστες εργάτες για να γλιτώσουν τους μισθούς που τούς χρωστάνε. Έλληνες και μετανάστες εργάτες χάνουν τη ζωή τους ή σακατεύονται σε χώρους δουλειάς. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για σεβασμό στη διαφορετικότητα. Και για βραβεία στους εργοδότες...

902gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις