Ζητάει αποξήλωση της επιγραφής στα γραφεία του ΚΚΕ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με μια απαράδεκτη απόφαση, η δημοτική αρχή Πειραιά, με τη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούν από το ΚΚΕ να ξηλώσει την ονομασία και το σύμβολό του από το κτίριο της ΝΕ Πειραιά του Κόμματος, στην πλατεία Κοραή! Το θέμα συζητήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μάλιστα, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Καρδαράς, υποστήριξε ότι η πινακίδα του ΚΚΕ χαλάει την αισθητική του κτιρίου!

Συγκεκριμένα, πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες του δήμου είχαν κρίνει ως «αυθαίρετη» την πινακίδα στα γραφεία του Κόμματος και είχαν διαμηνύσει ότι πρέπει να κατέβει. Είναι αυτονόητο ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν θα γίνει.

Προχτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα «Λήψη απόφασης που αφορά τον τρόπο συνέχισης της εφαρμογής της υπ' αριθ. 543/11 απόφασης ΔΣ για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στα κεντρικά σημεία της πόλης». Εκεί, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι αν δεν κατέβει η πινακίδα, θα επιβληθεί πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και επιπλέον πρόστιμο για τη διατήρησή της!

Από την πλευρά των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, ηΕλπίδα Παντελάκη έκανε καθαρό ότι δεν πρόκειται να κατέβει η πινακίδα του ΚΚΕ που κοσμεί την πόλη και πως όσα πρόστιμα και να επιβάλουν, θα καταργηθούν στην πράξη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Πειραιά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που με δικαιολογία την υπ' αριθμόν 543/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αποφάσισε να θεωρήσει παράνομη την πινακίδα που υπάρχει πάνω από 30 χρόνια στο κτίριο του ΚΚΕ στην πλατεία Κοραή, και να επιβάλλει πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και διατήρησή της!

Η προκλητική αυτή απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου, στηρίχθηκε και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του οποίου ισχυρίστηκε πως η πινακίδα χαλάει την αισθητική του κτιρίου!

Τους προειδοποιούμε ότι η πινακίδα του ΚΚΕ δεν πρόκειται να κατεβεί. Τα τρία γράμματα του ΚΚΕ και το σφυροδρέπανο, που αποτελούν το τιμημένο σύμβολό του, αντικατοπτρίζουν τους ταξικούς αγώνες του λαού μας χτες, σήμερα και αύριο. Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ και το σφυροδρέπανο δε χωρούν στο δικό τους σύστημα διαχείρισης και αισθητικής. Καλούμε το λαό του Πειραιά να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις