Καθ' έξιν παραχαράκτης...

Οταν η πραγματικότητα δε βολεύει τους παραγωγούς αντιΚΚΕ προπαγάνδας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτό βάλθηκε να αποδείξει η «Εφημερίδα των Συντακτών» και ο συντάκτης της Γ. Η. Χάρης. Σε προηγούμενο φύλλο ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι η ΚΝΕ το 1973 ήταν κατά της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και ότι μάλιστα την κατήγγειλε ως προβοκάτσια! Επικαλέστηκε μάλιστα το φύλλο νούμερο 8 της παράνομης «Πανσπουδαστικής» (όργανο της Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ), που υποτίθεται ότι καταγγέλλει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ισχυριζόμενος ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ το έχουν τάχα εξαφανίσει!

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με επιστολή του στην εφημερίδα κατέρριψε ένα προς ένα τα ψέματα που αράδιασε ο συντάκτης, στον οποίο έστειλε και μια φωτογραφία, σε καλή ανάλυση, του «εξαφανισμένου» φύλλου της «Πανσπουδαστικής». Ομως, η «Εφημερίδα των Συντακτών» τα «έθαψε»! Τη φωτογραφία τη δημοσίευσε σε μέγεθος που κανείς να μην μπορεί να τη διαβάσει, ενώ αντιπαρήλθε τα επιχειρήματα της επιστολής καταφεύγοντας σε νέα ψέματα.

Στην επιστολή αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΑντιΕΦΕΕ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην αντιδικτατορική πάλη όσο και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (...) Σας αποστέλλω σε ηλεκτρονική μορφή το πρωτοσέλιδο της Πανσπουδαστικής Νο 8, η οποία στην πρώτη σελίδα καταγγέλλει το έγκλημα της δικτατορίας στο Πολυτεχνείο, έχει τα ονόματα των νεκρών και καλεί το λαό να τους τιμήσει βαδίζοντας πιο αποφασιστικά στο δρόμο της πάλης (...) Η περιβόητη καταγγελία που υπάρχει στο συγκεκριμένο φύλλο και στην οποία αναφέρεται ο συντάκτης σας αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου! Αναφέρεται δηλαδή σε δράση προβοκατόρων ενώ είχε ξεκινήσει η κατάληψη.

... με επιμονή στη συκοφαντία

Τώρα πώς γίνεται στην επιτροπή κατάληψης του Πολυτεχνείου, τα μέλη της ΚΝΕ και της ΑντιΕΦΕΕ να έχουν την πλειοψηφία, ενώ ήταν κατά της κατάληψης, αυτό δεν το έχουν απαντήσει ποτέ οι κάθε λογής συκοφάντες. Προφανώς και η καταγγελία δεν είχε καμία σχέση με την πορεία φοιτητών της Νομικής προς το Πολυτεχνείο. Πώς να έχει άλλωστε, αφού στην πορεία αυτή συμμετείχαν και τα στελέχη και μέλη της ΚΝΕ. Τέλος, για να προλάβω και την άλλη κακοήθεια ότι ναι μεν οι Οργανώσεις της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ ήταν με την κατάληψη αλλά όχι το ΚΚΕ, υπάρχουν τα ντοκουμέντα της Φωνής της Αλήθειας, του παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού του ΚΚΕ, καθώς και η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου που, από την πρώτη μέρα (15/11/1973), καλούσαν το λαό, τους εργαζόμενους της Αθήνας να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη. Πώς άραγε κατέβηκαν τα μπλοκ των οικοδόμων, οι μαθητές και άλλοι εργαζόμενοι; Είναι πασίγνωστο ότι οι παράνομες Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν στην πρώτη γραμμή στο Πολυτεχνείο».

Τι απαντά σ' αυτά ο συντάκτης; Ο,τι του φανεί του λωλοστεφανή! Οτι μπορεί η ΚΝΕ να ήταν στην εξέγερση, να είχε και την πλειοψηφία στην «επιτροπή κατάληψης», αλλά δεν ήταν η ...καθοδήγηση! Τη νέα συκοφαντία επιχειρεί να τη στηρίξει με μια απαράδεκτη συρραφή αποσπασμάτων από το πολυσέλιδο ντοκουμέντο - συμπερασμάτων του ΚΚΕ (1976) για την εξέγερση! Τσιμπολογώντας ό,τι τον βολεύει απ' το κομμάτι που εξετάζει αυτοκριτικά τις αδυναμίες των Οργάνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ουσιαστικά το πλαστογραφεί αφού έτσι τον βολεύει!

Σχόλια

  1. Το μόνο σίγουρο είναι πως το 8 της "Π", εκτός από το ότι έχει κατά καιρούς αναρτηθεί (ολόκληρο) σε σχολές, το ανεβάζω και εγώ κάθε χρόνο γύρω στην επέτειο του πολυτεχνείου.
    Πάντως είναι πολλά χρόνια αυτή η φάμπρικα από την ελευθεροτ(ρ)υπί(δ)α και την καθημερινή, κυρίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι σιγουρος οτι θα συνεχιστει για πολυ ακομη. Την αναρτηση σου την διαβασα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις