Ολοι στη συγκέντρωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ

Τ
α 94χρονα του ΚΚΕ τιμά η ΚΟ Αττικής με μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση, την Κυριακή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που θα έχει και πολιτιστικό περιεχόμενο, «δεμένη» - όπως και οι άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα για την επέτειο αυτή - με το σύνολο της γενικής πολιτικής δράσης, της πλατιάς εξόρμησης στην εργατική τάξη, στα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας. Απ' την εκδήλωση της Κυριακής δεν πρέπει να λείπει κανείς μας. Δίνουμε μαχητικά το «παρών» όχι μόνο για να τιμήσουμε τα 94χρονα του Κόμματός μας, την αδιάκοπη πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα. Ούτε μόνο για να εκφράσουμε την περηφάνια και την τιμή που νιώθουμε για την ηρωική αυτή πορεία. Θα είμαστε όλοι εκεί, για όλα αυτά, αλλά και για να υπογραμμίσουμε την αδήριτη σήμερα ανάγκη για ένα ισχυρό ΚΚΕ. Για να επιβεβαιώσουμε την ακλόνητη προσήλωσή μας στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, αυτού που διανοίγει η πολιτική πρόταση του Κόμματός μας.

Γ
ια να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας πως θα κάνουμε ακόμα περισσότερα κι απ' όσα μπορούμε, για να δυναμώνει το Κόμμα μας, για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας που θα αναμετρηθεί νικηφόρα με την εξουσία των μονοπωλίων. Ανατρέποντάς την, κοινωνικοποιώντας τα, αποδεσμεύοντας τη χώρα απ' τον ευρωενωσιακό λάκκο των λεόντων και απαλλάσσοντας οριστικά το λαό απ' το βραχνά των χρεών που σώρευσε η πλουτοκρατία με τη μονομερή διαγραφή τους. Στο στόχο αυτό να χτυπάνε όλα τα «σφυριά». Η ισχυροποίηση του Κόμματος είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος, την ανάπτυξη της πάλης του με ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας.

Ι
σχυρό ΚΚΕ σημαίνει πρωτίστως Κόμμα οργανωμένο γερά στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Σε όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, και τα παλιά και τα καινούρια, σε όλους τους χώρους της μισθωτής εργασίας. Κι ακόμα, στις λαϊκές γειτονιές, τις εργατογειτονιές, σε κάθε χώρο όπου ζουν κι αναπνέουν οι άνθρωποι του μόχθου, άντρες και γυναίκες, τα παιδιά τους. Με όπλο την πολιτική του Κόμματός μας, τις δικαιωμένες απ' τη ζωή θέσεις του, τις επεξεργασίες του, πρωτοστατούμε να οργανώσουμε, να συνεγείρουμε αγωνιστικά τους ανθρώπους του μόχθου. Εμπνέουμε με τη στάση και τη δράση μας πίστη στη δύναμη της ταξικής πάλης για την αποτίναξη του φόβου και των αυταπατών.

Ε
νθαρρύνουμε υπαρκτές τάσεις ριζοσπαστικοποίησης έτσι που να βαθαίνουν και να χειραφετούνται λαϊκές συνειδήσεις απ' την κυρίαρχη προπαγάνδα, τα ιδεολογικά κατασκευάσματα της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων. Οι καιροί απαιτούν απ' τους κομμουνιστές δράση μ' αυτά τα χαρακτηριστικά. Για να δίνουμε στο λαό ελπίδα, να κάνουμε ευδιάκριτη τη διέξοδο απ' τη βαρβαρότητα που βιώνει, να τον πείθουμε ότι μπορεί να απαλλαγεί απ' τη δυσωδία της σαπίλας και τη βαρβαρότητα ενός συστήματος ιστορικά ξεπερασμένου. Αυτή μας η δράση θα είναι η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας απ' τα μονοπώλια, τους μηχανισμούς τους, τους νυν και δυνάμει διαχειριστές της εξουσίας τους, που βλέπουν στη στρατηγική του το «μπουρλότο» στα θεμέλιά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις