Συμβαίνουν και στο Βορρά...

Πόσες φορές δεν ακούσαμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται ότι για την κατάσταση της χώρας φταίει το «άθλιο πολιτικό σύστημα», η έλλειψη διαφάνειας, το ότι οι κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται σθεναρά κτλ. Γι' αυτό - ισχυρίζονται - η Ελλάδα αποτελεί την εξαίρεση στον ευρωενωσιακό κανόνα της ευημερίας και ευμάρειας των λαών, μια «αφρικανική» και όχι «ευρωπαϊκή» χώρα όπως αρέσκεται ο Αλ. Τσίπρας να λέει.

Η πραγματικότητα ωστόσο στις «ευρωπαϊκές» χώρες διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον ευρωενωσιακό Βορρά ως το Νότο κι από Ανατολή ως την ευρωενωσιακή Δύση, ίδιος κι απαράλλαχτος ο βίος - αβίωτος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ίδιος κι απαράλλαχτος ο ρόλος των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων που εξουσιάζουν και που για το κέρδος δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορούν να διαπράξουν.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν - επικαλούμενα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» - ότι η γερμανική κυβέρνηση εξωράισε μια τετραετή έκθεση για τον πλούτο και τη φτώχεια στη χώρα που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, φτάνοντας μέχρι να καταργήσει επικριτικά αποσπάσματα για τη μεγέθυνση των ανισοτήτων.

Από την εισαγωγή κιόλας της έκθεσης, η φράση «η ιδιωτική κληρονομιά στη Γερμανία είναι πολύ άνισα κατανεμημένη», αντικαταστάθηκε από μια ρετουσαρισμένη εκδοχή. Παραλείφθηκαν ακόμα αναφορές σε συγκεκριμένα στοιχεία, για παράδειγμα στο γεγονός ότι «το 2010 στη Γερμανία σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν με μεικτό ωρομίσθιο χαμηλότερο των 7 ευρώ». Μια άλλη φράση, η οποία κατήγγειλε τη μείωση των πραγματικών μισθών αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια για τα πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα, άλλαξε και στη θέση της μπήκε η εκτίμηση ότι η μείωση θεωρείται «ένδειξη διαρθρωτικών βελτιώσεων» στην αγορά εργασίας, καθώς η δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης με χαμηλό μισθό ανάμεσα στο 2007 και το 2011 επέτρεψε την επιστροφή ανέργων στην εργασία.

Η έκθεση και το «μαγείρεμά» της - «τροποποίηση» σύμφωνα με τους καθ' ύλην αρμόδιους αφού η αρχική εκδοχή «δεν βρισκόταν μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής άποψης» - δεν αποδεικνύει μόνο ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αστών και ως προς τις μεθόδους δεν διαφοροποιούνται, όσο κυρίως ότι η επίθεση σε βάρος των λαών είναι ενιαία και βαθαίνει συνεχώς. Άρα κάτι άλλο πρέπει να φταίει και όχι όσα προσχηματικά επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι διαχειριστές του σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος προκειμένου να το βγάλουν «λάδι» και κυρίως να το βγάλουν απ' το στόχαστρο του εργατικού λαϊκού κινήματος.

902gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις