Προτείνει μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας


Προσπαθεί ο Γ. Σταθάκης, ως υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να ασκήσει κριτική στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις». Προσπαθεί αλλά παρά τις αντιπολιτευτικές κορόνες δεν μπορεί στο διά ταύτα να κρύψει τη σύμπλευση του κόμματός του στην πολιτική ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου.

Ετσι, καταγγέλει ότι το νομοσχέδιο ευνοεί τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και παρακάμπτει «τις ανάγκες του συνόλου του ιδιωτικού τομέα της χώρας»!

Και δηλώνει: «Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος λειτουργίας των επιχειρήσεων προϋποθέτει τη δημιουργία ενός καθολικού θεσμικού πλαισίου γύρω από τις ιδιωτικές επενδύσεις, τον εξορθολογισμό, και όχι την παράκαμψη, των ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου και τη δημιουργία κριτηρίων που θα συναρτούν τη στήριξη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας».

Ναι λοιπόν σε μέτρα ενισχυτικά της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που επιχειρείται να καλυφθεί με περικοκλάδες περί ποιοτικών θέσεων εργασίας και προστασία του περιβάλλοντος, άνευ ουσίας και αντικρίσματος. Ο Γ. Σταθάκης όπως και συνολικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά ότι οι επενδύσεις σήμερα στο βαθμό που γίνουν απαιτούν την ενίσχυση του κράτους, οικονομική και θεσμική, φτηνή εργατική δύναμη, σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις, και άρση κάθε εμποδίου είτε αυτό λέγεται περιβάλλον, είτε όπως αλλιώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις