Κλειδοστόμιασε ο Τσίπρας


Έτσι είναι. Όταν η πολιτική σου γραμμή κινείται στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο μόνος - σίγουρος και δοκιμασμένος - δρόμος παραπλάνησης και εγκλωβισμού του λαού είναι να ανάγεις τα λαϊκά προβλήματα σε ζήτημα κακής διαχείρισης ή διαπραγμάτευσης και να μη βγάζεις άχνα για τα βασικά ζητήματα της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό. Αυτό αποδείχτηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για τα αγροτικά προβλήματα.

Τελειώνοντας ο Τσίπρας την ομιλία του για τα προβλήματα της αγροτιάς, η οποία ήταν στο πνεύμα « Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είναι οι κάμποι; Μην είναι τ΄άσπαρτα ψηλά βουνά; Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει; Μην είναι τα άστρα της τα φωτεινά;», ρωτήθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα: Τι θα κάνεις με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ; Θα πειθαρχήσεις ή όχι στην ΚΑΠ και σε άλλα συστατικά στοιχεία της ΚΑΠ;

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι θα μιλήσει για το θέμα στη δευτερολογία του. Βεβαίως η ΚΑΠ δεν είναι ένα δευτερεύον ζήτημα για να μπαίνει σε δευτερολογίες. Είναι ο βασικός πυλώνας της αντιαγροτικής πολιτικής που οδήγησε στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια, στη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα διατροφικά εξαρτημένη μέσα από την πλημμύρα ανταγωνιστικών εισαγόμενων προϊόντων. Η αγροτική πολιτική της ΕΕ - και η γενικότερη βέβαια – είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα των μικροϊδιοκτητών αγροτών, του ελληνικού λαού, να εξασφαλίσει ήδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης κ.λπ., καλής ποιότητας και φθηνά.

Ούτε όμως και στη δευτερολογία ακούσαμε τίποτα από τον κ. Τσίπρα για την ΚΑΠ. Και δεν ήταν το μόνο ζήτημα. Το μόνο που ακούσαμε ήταν μια αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό για το ποιος από τους δύο είναι πιο ικανός να προσελκύσει επενδύσεις, κρύβοντας όμως και οι δύο ότι οι επενδυτές – είτε είναι πειρατές (όπως είπε ο Τσίπρας), είτε «υγιείς επιχειρηματίες» απαιτούν φτηνούς εργαζόμενους, κίνητρα και φοροαπαλλαγές, σιγή νεκροταφείου από το λαό.

Κλειστά στόματα λοιπόν για τα επίμαχα ζητήματα που καθορίζουν τις τύχες του λαού. Γιατί; Γιατί πολύ απλά μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειριστεί την καπιταλιστική οικονομία και την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ θα θελήσει ή θα υποχρεωθεί (το ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα) να ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πολιτική.

Η αφωνία και η σύγχυση του Τσίπρα στη δευτερολογία του δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη φτωχή αγροτιά και τα προβλήματά της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις