Θέλει το λαό συνένοχο


«Ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Εχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο. Σήμερα δημιουργείται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, άνεργων, εργαζόμενων, μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ικανή να οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ανάκαμψη. Μια κοινωνική συμμαχία που διεκδικεί να σταματήσει τώρα η καταστροφή (...) Λύση απ' αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία και δίκαιη ανάπτυξη».

Πρόκειται για απόσπασμα δήλωσης που έκανε, χτες, ο Αλ. Τσίπρας. Η αποκωδικοποίησή του έχει ως εξής: Καμία δύναμη της αστικής διαχείρισης δεν μπορεί να πάει μακριά αν δεν έχει το λαό, όχι απλά στη γωνία, αλλά συμμέτοχο, να βάζει πλάτες στην προσπάθεια για ξελάσπωμα των αστών απ' την κρίση και για το πέρασμα στην καπιταλιστική ανάκαμψη. Ολο το λαό ενωμένο, να σηκώνει ξένες σημαίες και μάλιστα αυτές των αντιπάλων του. Σε συμμαχία όχι για τα δικά του συμφέροντα, αλλά για τα συμφέροντα των αντιπάλων του. Αυτών που έφεραν την κρίση, αυτών που λυμαίνονται τα κέρδη της όποιας ανάπτυξης, που σήμερα για να έρθει προϋποθέτει το δικό του αλυσόδεμα.

Ο λαός πράγματι δεν έχει να περιμένει τίποτα από σωτήρες, και σαν τέτοιος του παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχει να προσδοκά απ' τη συμμαχία του και την ανάπτυξη της πάλης του αλλά για τα δικά του δίκια, άρα με διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτή που του υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις