Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ή συμπτωματικό ότι η επίσκεψη του σοσιαλιστή Ολάντ και οι 150 Γάλλοι επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν συνέπεσε με την πανεργατική απεργία στη χώρα μας.

Συχαρίκια στην πολιτική της κυβέρνησης που, υλοποιώντας απαρέγκλιτα τις κατευθύνσεις της ΕΕ, κατάφερε να φτάσει την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, τους μισθούς και τα μεροκάματα εκεί που βολεύει την κερδοφορία των καπιταλιστών και μετά την όποια ανάκαμψη από την κρίση, την προσπάθεια κατάργησης της ΕΓΣΣΕ και των Συλλογικών Συμβάσεων, τις συντάξεις σε επιδόματα πείνας.

Τροφή στους κυβερνώντες της τρικομματικής κυβέρνησης και στους παντός είδους παπαγάλους των ΜΜΕ, σχολιαστές, ειδικούς αναλυτές, που εργολαβικά έχουν αναλάβει την κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων, ότι δήθεν σταματούν τις επενδύσεις και είναι εχθροί της «ανάπτυξης».

Πώληση των γαλλικών φρεγατών, αλλά και να πιάσουν «στασίδι» οι Γάλλοι καπιταλιστές στο επικείμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Πολλά τα τρυγόνια με ένα μόνο σμπάρο-ταξίδι, του Γάλλου προέδρου, εκείνου που θα άλλαζε την κακή ρότα της ΕΕ μετά την εκλογή του, όπως προεκλογικά ζάλιζαν τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι ευρωλάγνοι.

Οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ απέργησαν και διαδήλωσαν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ σε πάνω από 70 πόλεις της χώρας μας. Στον κόμβο της Νίκαιας οι αγρότες με τη συμπαράσταση εργαζομένων έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να το αποτρέψει. 

Εδώ είναι Ελλάδα με δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα και με ταξικό προσανατολισμό μεγάλο κομμάτι του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Το πήρε το μήνυμα ο σοσιαλιστής -σωτήρας Γάλλος πρόεδρος, αλλά και η κυβέρνηση της εθνικής «σωτηρίας».

902.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις