Περιμένουν το ΟΚ...

Ο Σταθάκης περιμένει δύο βδομάδες το OK για το νομοσχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια. Το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, ακόμη περιμένουμε το OK»... Τάδε έφη, σε χτεσινή τηλεοπτική εκπομπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, διαμαρτυρόμενος για τη στάση των «εταίρων», που δε δίνουν το ΟΚ για να προχωρήσουν τα νομοσχέδια που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση...
Μιλάμε για τόση... «ανεξαρτησία» και «αξιοπρέπεια» δηλαδή! Και για ποιο πράγμα είναι στο «περίμενε» από τους δανειστές η συγκυβέρνηση; Μήπως για κανένα «φιλολαϊκό μέτρο», που συναντά την αντίδραση του «συντηρητικού κατεστημένου της Ευρωζώνης»; Μήπως αφορά τη διαγραφή χρεών λαϊκών οικογενειών; Κάθε άλλο! Πρόκειται για νομοσχέδια κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των τραπεζών, καθώς και συνολικά στις ανάγκες «ρευστότητας» του αστικού κράτους: Μέσα από αυτά θα επιχειρηθεί, εκτός των άλλων, να εισπραχθούν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται από τις «οφειλές» εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, καθώς και από συσσωρευμένα χρέη από τα «μνημονιακά» χαράτσια που φορτώθηκαν πάνω τους όλα αυτά τα χρόνια.
Πρόκειται, δηλαδή, για μέτρα που έχουν πάρει 100% το ΟΚ της εγχώριας αστικής τάξης, αλλά στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από τις λυκοσυμμαχίες που αυτή συμμετέχει, πρέπει να πάρουν το ΟΚ και από τους «εταίρους»... Το όλο θέμα, δηλαδή, αφορά τις αντιλαϊκές προτεραιότητες του ενός ή του άλλου τμήματος του κεφαλαίου. Τόσο ξένα για τα λαϊκά συμφέροντα τα παζάρια, οι αντιθέσεις και τα... ΟΚ μεταξύ της συγκυβέρνησης και των δανειστών, τόσο ξένη κάθε διαπραγμάτευση «εντός των τειχών» της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις