"Νίκες" για τα μονοπώλια, χασούρα για το λαό

«Οι μεγαλύτερες επιτυχίες, είναι μπροστά μας»... Αυτό τόνισε στην ομιλία του στη Χαλκιδική για τα σαράντα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.Με άλλα λόγια, «να δεις τι σου 'χουν για μετά...». Τις  μέχρι τώρα νίκες και τα success story τις έχει ζήσει ο λαός στο πετσί του, τις έχει μετρήσει στις πληγές του. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών του ΟΟΣΑ, με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής.
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι με τόσους αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους, με τέτοια φοροληστεία και μέτρα που βρήκαν την ευκαιρία να τα κλειδώσουν «στα γρήγορα» με την ευκαιρία της καπιταλιστικής κρίσης και με δεδομένες τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και έφτασαν τη ζωή μας σε αυτά τα επίπεδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι, όταν η υγεία του ελληνικού λαού υποτάσσεται στις ευρωενωσιακές πολιτικές για την «οικονομική βιωσιμότητα των συστημάτων Υγείας», που θα πει μείωση των κρατικών δαπανών για παροχές Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου, αλλά και για την ίδια την ανάπτυξη, λειτουργία και στελέχωση των κρατικών μονάδων Υγείας, αύξηση των εσόδων τους με πληρωμές από τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, μείωση του προσωπικού.
Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με όποια κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στο «τιμόνι» της εξουσίας των μονοπωλίων, γιατί εκπορεύεται από την ίδια τη φύση και τις νομοτέλειες του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας. Από το σκοπό του, που είναι το καπιταλιστικό κέρδος και το οποίο προϋποθέτει το ολοένα και μεγαλύτερο χτύπημα του συνόλου των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, το οποίο δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού είναι κομμένο και ραμμένο στη διαχείριση της σημερινής οικονομίας και στα τείχη που καθορίζει η ΕΕ για το λαό και τη χώρα, δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού.
Πόσο ευθύβολο το σχόλιο του ΚΚΕ για τη συζήτηση «περί τέλους του μνημονίου»:
«Ακόμη και εάν το μνημόνιο τελειώσει με τη σημερινή του μορφή θα είναι εδώ οι δεκάδες εφαρμοστικοί του νόμοι, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάει η κυβέρνηση με την τρόικα, καθώς και τα μνημόνια διαρκούς επιτήρησης της ΕΕ. Αυτά χρειάζεται να βάλει ο λαός στο στόχαστρο της πάλης του, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγει και παλεύοντας για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ του κεφαλαίου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις