Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΕΙ !! ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ!

Δεν είναι μόνο οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον όποιου δε γουστάρουν τα φασιστοειδή , η βεβήλωση μνημείων του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που είχαν στηθεί σε πόλεις και την ύπαιθρο. Δεν είναι μόνο οι ξυλοδαρμοί και το κυνηγητό των μεταναστών ή προσφύγων, ο τσαμπουκάς προκειμένου να μην κρατήσει τη σημαία η αλλοδαπή μαθήτρια. Τελευταία ανασύρθηκαν και εγκύκλιοι του Γ. Παπανδρέου, αυτού του ” Γέρου της Δημοκρατίας” , προκειμένου να κλείσουν στόματα ριζοσπαστών εκπαιδευτικών, οι οποίοι στα πλαίσια των γιορταστικών εκδηλώσεων των σχολείων τους για την ημέρα της 28ης Οχτώβρη θέλησαν να καλέσουν εκπροσώπους της Αντίστασης για να μάθουν τα παιδιά από πρώτο χέρι τι έγινε στη Γερμανική κατοχή. Ακολουθεί απόσπασμα από την καταγγελία του Συλλόγου Εκπ/κων ΠΕ “Γ. Σεφέρης” για τα γεγονότα:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Αρ. Πρωτ.   148                                 Ν. Ιωνία  2/11/2017                                       Προς :
 τα μέλη μας,   τη ΔΟΕ, τον τύπο
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια ανθρώπων που δρουν στο σκοτάδι της νύχτας, οι οποίοι παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, βρώμισαν με τα φασιστικά τους σύμβολα το σπίτι και το σχολείο του συναδέλφου Γιάννη Ρόμπα, δασκάλου στο 6ο Δ.Σχ. Πειραιά και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Π.Ε. «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»,  εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.
Μάλιστα, κόλλησαν έξω από το σπίτι του την περιβόητη εγκύκλιο του Γ. Παπανδρέου (της Ένωσης Κέντρου), σύμφωνα με την οποία:
«….Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ……
….Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν».(ΑΠ 1010, 11/03/1965)
Καθόλου τυχαίο μάλιστα δεν είναι το γεγονός ότι σε επετείους σαν και αυτή  το σχολείο φιλοξενεί συχνά εκπροσώπους της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, μέλη του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που συζητούν με τους μαθητές για την εποποιία του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές, τα σύγχρονα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου, για το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού.
Είναι γελασμένοι οι θρασύδειλοι φασίστες, αν νομίζουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς! Το αντίθετο.  Με περισσότερο πείσμα θα συνεχίσουμε να κάνουμε το αυτονόητο, να διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.
Οι αγώνες του λαού μας για το δίκιο και τη λευτεριά του αποτελούν πηγή έμπνευση και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Ό,τι γράφτηκε με αίμα, δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι.
Ο φασισμός δεν είναι ένα άλλο σύστημα, είναι το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος και δεν χτυπιέται με ευχολόγια, τρέφεται από τη σιωπή, το φόβο, τη λογική των ίσων αποστάσεων. Τότε αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο. Απόδειξη η άγρια και άνανδρη επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μιας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανενόχλητη εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων και άλλων φασιστικών συμμοριών.
Το Δ.Σ. απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης.  Καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τη φασιστική δράση, να απομονώσουν παντού την εγκληματική και ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους απογόνους των Ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των ναζί που ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο Χίτλερ αιματοκυλώντας απ΄  άκρη σ΄ άκρη την πατρίδα μας.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Φοβήθηκαν ορισμένοι γιατί τα παιδιά του σχολείου θα μάθαιναν τι ήταν και πώς έδρασαν ενάντια στον Ελληνικό λαό οι ταγματασφαλίτες, οι δωσίλογοι, οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών. Και το “δημοκρατικό μας πολίτευεμα” τους εξόπλισε και νομικά, με την εγκύκλιο του “Γέρου της Δημοκρατίας” που προστάτευε το αστικό σύστημα, στρεφόμενος κατά οποιουδήποτε μαθητή ή εκπαιδευτικού “διέσπειρε κομμουνιστικές ιδέες” ή είχε πολιτική δράση μέσα από τη νεολαία Λαμπράκη ή την ΕΔΑ.  Τα μαντρόσκυλα του συστήματος, η σαπίλα του ντουνιά, βάζουν λοιπόν χέρι και στα σχολεία!
Ανεύθυνο φυσικά δεν είναι το πολιτικό αστικό σύστημα,  γιατί  ανέχεται τους φασίστες και τους κανακεύει. Γιατί  εξισώνει το φασισμό, με τον κομμουνισμό και γιατί  κρατάει ίσες αποστάσεις στα σχολικά βιβλία από τους ταγματασφαλίτες και τους αγωνιστές της ΕΑ. Γιατί εξισώνει το Στάλιν με το Χίτλερ επίσης μέσα στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Ακόμη ευθύνη έχουν κι όσοι,  αν και στα λόγια υποστηρίζουν δήθεν την Οχτωβριανή Επανάσταση, μέρες που ναι, καταδικάζουν το Στάλιν και την πολιτική της  Σοβιετικής Ένωσης στην περίοδο της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού και της κατατρόπωσης του φασισμού.
Γονείς , εκπαιδευτικοί και μαθητές το νου μας ! Ο φασισμός ξαναχτυπάει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις